Annons

”Vi stärker både Höga kusten och Sverige som besöksmål”

zoom Emma Edfors
Emma Edfors
NYHETER. Hernö Gin letar lokal till ny baretablering i Göteborg, men sneglar även mot Köpenhamn. Det säger Emma Edfors, vd på destilleriet som nominerats till Stora turismpriset.
Annons

Stora Turismpriset delas varje år ut av Tillväxtverket till en aktör som på ett innovativt sätt bidrar till utveckling av besöksnäringen, samtidigt som den metodiskt och målmedvetet bedriver en hållbar verksamhet. I år syns bland andra Böda Sand Beach Resort på Öland och The Steam Hotel i Västerås bland de destinationer från norr till söder som nominerats till priset. Även gindestilleriet Hernö Gin i hjärtat av Höga kusten syns bland de nominerade.

– Det känns helt fantastiskt att vara i Sverigefinal, säger Emma Edfors, vd på Hernö Gin, och fortsätter:

– Vi drivs alla av vår passion och känner enorm stolthet för vårt gin och de viktiga satsningar vi gör inom hållbarhetsområdet.

Hernö Gin har solceller som förser destilleriet med 80 procent av den energi som förbrukas under tillverkningen. Företaget arbetar även fokuserat med att minska resor och transporter, låter avfall bli till biogas och arbetar även med andra insatser som bidrar till ökad biologisk mångfald.

Vad betyder nomineringen för Hernö Gin?

– Nyheten om nomineringen togs emot med enorm glädje av oss alla. Jag är så stolt över värdskapet vi alla brinner för att ge våra besökare i vår bar i Stockholm och i destilleriet och bistron i Dala, säger Emma Edfors.

Utöver baren i Stockholm och destilleriet i Dala, pågår även ett intensivt arbete med färdigställandet av Hernö Gin Hotel utanför Härnösand.

Hur går det med hotellbyggandet, kommer ni att kunna öppna som planerat 2024?

– Hotellbygget går fortsatt framåt enligt plan och vi är så glada över att kunna berätta att Alexander Hederström börjar som hotelldirektör på Hernö Gin Hotell i mitten av januari nästa år.

2021 öppnade Hernö Gin Bar i Stockholm, en välbesökt mötesplats för ginälskare och stolta Höga Kusten-bor. Och nu är ännu en baretablering på gång längre söderut.

När och var kommer nästa Hernö Gin Bar att öppna?

– Vi letar lokal till en ytterligare etablering i Göteborg, men sneglar även mot Köpenhamn. Hernö Gin Bar i Stockholm är en fin framgångssaga och vi vill självklart att nästa ”ambassad” ska bli lika lyckad, säger Emma Edfors och tillägger:

– Med fler etableringar stärker vi Höga Kusten men även Sverige som besöksmål.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...