Annons

Vildmarkshotellet öppnar för fler

zoom
NYHETER. Det nya konceptet Simply stay är sprunget ur förfrågningar från gäster som vill bo på hotellet utan att besöka Kolmårdens djurpark.
Annons

Fram till i maj i år erbjöd Vildmarkshotellet antingen konferenspaket för företag eller olika boendepaket för privatgäster som hör ihop med upplevelser på Kolmårdens djurpark. Men nu går det att boka enbart hotellvistelse. I paketet Simply stay ingår övernattning, frukostbuffé och tillgång till både bad och gym.

– Vi fick förfrågningar från gäster som ville att vi skulle sälja enbart boendepaket som inte är kopplat till djurparken och bestämde oss för att testa detta, säger Jeanette Sandberg, affärsområdeschef för Hotell och Gäst Kolmårdens Djurpark och fortsätter:

– Anledningen till att vi inte gjort det här tidigare är helt enkelt för att vi inte sett någon efterfrågan. Men nu ska det bli roligt att se hur det faller ut.

Större kampanjer i höst

Man har redan fått in ett antal bokningar för Simply stay, men den riktiga marknadsföringen kommer att sätta i gång inför hösten.

– Redan den 2 juni har vi parken öppen alla dagar och då gäller ordinarie paket med entré till djurparken. I mitten av augusti tar vi upp Simply stay igen och då kommer vi att göra lite större kampanjer och visa att vi är tillgängliga. Nu har vi bara teasat lite, säger Jeanette Sandberg.

Inriktningen på hotellet kommer inte att förändras.

– Vårt hotell är ett av Sveriges mest barnvänliga hotell, men det matchar även en vuxen målgrupp. Det finns något för alla.

Senare bokningar

Bokningsläget överlag ser bra ut och har inte påverkats av den rådande omvärldssituationen mer än att bokningarna nu kommer senare, berättar Jeanette Sandberg.

– Under det senaste året har vi sett att både konferens- och privatgäster bokar sin vistelse senare än vanligt. Men annars ser det bra ut, vi trodde nog att vi skulle se en större påverkan. Bokningsläget framåt ser stabilt ut.

Man har inte behövt göra några större prisjusteringar i och med marknadsläget.

– Vi ser ständigt över hur våra priser ligger och försöker parera med råvarukostnader. Vi vill ju ge gästen en prisvärd bra vistelse och all prisökning går inte att ta emot gäst så där får man räkna med att marginalerna blir något sämre.

Svemestertrenden håller i sig

Vildmarkshotellets gäster är övervägande svenskar och svemestertrenden är något som Jeanette Sandberg också ser hålla i sig.

– Det är kostsamt att resa utomlands, flyg och uppehälle har blivit dyrare och då vill många stanna kvar och göra saker i Sverige, vilket självklart är positivt för oss.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter