Annons

Visita: Steg i rätt riktning – men mycket mer behövs

zoom Foto: Visita/Colourbox
Foto: Visita/Colourbox
NYHETER. Generösare regler för korttidspermitteringar är en del i det nya krispaket som regeringen presenterade idag och som riktar sig till krisande företag. Beskedet om att staten ska täcka upp till drygt 70 procent av lönekostnaderna är ett steg på vägen, men mycket mer krävs, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita.
Annons

Regeringen och dess samarbetspartier, Centerpartiet och Liberalerna, presenterade idag ett nytt stödpaket till näringslivet.

– Visita har i dialogen med januaripartierna drivit på för att korttidspermitteringarna ska täcka hela lönekostnaden. Dagens besked om att staten ska täcka upp till drygt 70 procent är således ett steg på vägen, men mycket mer krävs, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita.

– Dessutom behöver det omedelbart införas en möjlighet för företag att få kompensation för fasta kostnader i samband med stora intäktsbortfall. Dröjer detta kommer vi se massuppsägningar och än fler konkurser.

Utöver ett ytterligare utökat system för korttidspermitteringar och kompensation för fasta kostnader driver Visita även att arbetsgivaravgifterna slopas tillfälligt och att regeringens lanserade stödpaket kring hyresreduceringar börjar nyttjas direkt.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...