Annons

Visita-stipendium breddas för hållbarhet och innovation

zoom Matilda Jackson tog emot priset<br />
Årets unga branschstjärna förra året på Summit. Foto: Iza Boethius
Matilda Jackson tog emot priset
Årets unga branschstjärna förra året på Summit.
Foto: Iza Boethius
NYHETER. Dags att hylla alla unga talanger som gjort något extra genom att nominera till stipendiet Årets Unga Branschstjärna. I år utökas stipendiet dessutom med nya utnämningen Årets Unga Förebild.
Annons

Visita Stockholm och Gotland har i över tio år delat ut stipendium till unga stjärnor i branschen. Genom att uppmärksamma talanger i början av sin karriär och ge dem möjligheten till kompetensutveckling vill de lyfta besöksnäringen.

– Årets Unga Branschstjärna har funnits länge nu och syftet är verkligen att lyfta duktiga personer och motivera dem att utvecklas inom vår bransch, säger Jessica Aftén Moback, regionansvarig för Visita Stockholm.

Stipendium för kompetensutveckling

De tre vinnarna av Årets Unga Branschstjärna tilldelas en prissumma på 75 000, 40 000 respektive 25 000 kronor vardera för att använda i kompetensutvecklingssyfte. De sökande ska vara max 30 år och ha hunnit arbeta i branschen i 5 år.

– Det är ett otroligt bra verktyg eftersom de med hjälp av stipendiemedlet kan utbilda sig och lyfta sig själva till nästa nivå.

I år breddas stipendiet med Årets Unga Förebild 2023, inom två olika kategorier: hållbarhet och innovation.

­­­– Ja, det vill jag gärna lyfta lite extra, och tanken är att priset ska få leva vidare. Vi vill uppmärksamma unga förebilder inom innovation och hållbarhet för att blicka framåt med hela vår bransch. Det är också viktigt att visa att vi jobbar med de här frågorna, säger Jessica Aftén Moback.

Breddar nätverk och öppnar dörrar

Visita kommer att lyfta de nominerades initiativ och två vinnare kommer att tilldelas 30 000 kronor.

– Många är duktiga på att hitta nya lösningar och se nya möjligheter, men kanske inte tänker på att det genererar något. Även de små sakerna kan ha stor effekt och vi vill att fler ska våga ta nya steg i rätt riktning.

En nominering eller vinst i någon av priserna ger inte bara möjlighet till utbildning, de unga talangerna breddar framför allt sitt nätverk vilket öppnar nya dörrar inom branschen.

– Det är ett otroligt uppskattat pris och de tidigare vinnarna har fått mycket uppvaktning från branschen bara genom att vara nominerad. Vi ser en hög efterfrågan från våra medlemmar som vill veta vilka kandidaterna är.

Nomineringen stänger den 10 nov, så det är hög tid att nominera, konstaterar Jessica Aftén Moback.

Vad vill du säga till branschen för att få fler att nominera en ung kollega som gjort något speciellt?

– Ibland är så det lätt att bara springa på för att allt fungerar bra. Men vi behöver ofta en morot för motivation. Och vi behöver bli bättre på att lyfta och ta hand om varandra för att få fler att stanna kvar i branschen, säger Jessica Aftén Moback.

Årets priser delas ut på Visitas branschmingel Summit på Södra teatern den 13 februari 2024.

Här kan du nominera till Årets unga branschstjärna samt till Årets unga förebild.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...