Annons

Visita: ”Tydligt att regeringen lyssnat på besöksnäringen”

zoom
NYHETER. Dagens efterlängtade besked från regeringen om slopad 50-personersgräns för arrangemang på serveringsställen, tas emot med lättnad av besöksnäringen. Men ytterligare ekonomiska åtgärder behövs, enligt Visitas vd Jonas Siljhammar.
Annons

– Dagens besked om lättnader i restriktionerna var efterlängtat och det är tydligt att regeringen lyssnat på besöksnäringen, säger Visitas vd Jonas Siljhammar.

Att serveringsställen ges större möjligheter att arrangera till exempel krogshower och konserter betyder mycket för att få hjulen att börja snurra igen, enligt Jonas Siljhammar. Men även om förslaget om maxtak om 500 sittande personer vid publikarrangemang är viktigt, betonar han att ett fast maxtak, oavsett lokalens storlek, långsiktigt måste bort.

– Krisen är inte över. Utöver att det är helt nödvändigt att öppna upp Sverige behövs ytterligare ekonomiska åtgärder som stöttar företagen. Det handlar främst om förlängd möjlighet att permittera, förlängt omställningsstöd och senarelagd tidpunkt för återbetalning av de skatter som företagen fått anstånd på, säger Jonas Siljhammar.