Annons

Waynes Coffee satsar på expresskaféer

zoom Magnus Hammarling, drift- och försäljningschef på Waynes Coffee.
Magnus Hammarling, drift- och försäljningschef på Waynes Coffee.
NYHETER. Kafékedjan Waynes Coffee har lanserat ett nytt koncept och en ny typ av kaféer under senhösten: expresskaféet.
Annons

Waynes var den första svenska kafékedjan och slog upp portarna 1994 i Stockholm. Utgångspunkten har varit att fikastunden i någon av de 160 kaféerna innebär att kunden sitter ner och tar en liten paus. Men, nu blir det ändring på det, när kedjan kompletterar utbudet med expresskaféer där besökaren antingen tar sin kaffe på stående fot eller med sig.

– Vi ser att det är en ny värld vi lever i, jämfört med för tre år sedan. Vi vill att en god ekologisk kaffe ska vara mer lättillgänglig och då vill vi positionera oss och vara närvarande på fler punkter där vi kan nå publiken, säger Magnus Hammarling, drift- och försäljningschef på Waynes Coffee.

Expresskafé expanderar

Det första expresskaféet öppnades i Väla Centrum i Helsingborg i början av november. Magnus Hammarling berättar att det redan finns ett traditionellt Waynes Coffee där och att fler nu ges möjligheten att hitta till ett Waynes i det stora köpcentret. Han beskriver de första veckorna som positiva.

– Det har funkat väldigt bra och det är väl mottaget. Sen tar det alltid ett tag för människor att lära sig och anamma nya mönster, men vi ser det som ett riktigt bra och god start.

I slutet av november öppnades ett expresskafé i Mörby Centrum i Stockholm. Det är inte bara ett kommersiellt centrum, utan också en knutpunkt för lokaltrafiken där ett stort flöde av pendlare och centrumkunder passerar. Håkan Larsson är centrumchef på Mörby Centrum:

– Waynes blir en viktig pusselbit för oss som mötesplats, med sin placering på centrumets nyrenoverade torg. Att shoppa handlar minst lika mycket om att hänga, och därför är det särskilt roligt att få inviga en plats där vi kommer att äta frukost, lunch och fika på, säger han.

Expresskaféet är Waynes Coffees första i Mörby Centrum, det är dock lite större än expresskaféet i Väla och har ett antal sittplatser. Nästa expresskafé att öppna blir i PK-huset i centrala Stockholm, den 14 december. Tanken är att det ska bli flera efter det.

– Vi letar efter lägen, som PK-huset. Vi vill vara där det är mycket folk och där det saknas en god ekologisk kaffe, säger Magnus Hammarling.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...