Annons

White Guide-gala flyttar

zoom
NYHETER. Nytt ställe för årets gala. 
Annons

Den 7 mars kommer restauranger att koras och främsta personligheter att hyllas på Kungliga Operan i Stockholm. Det är nytt för både White Guide – och operan. 

För White Guide är det den tolfte galan, men premiär i Stockholms prestige- och traditionsrika operahus. I fjol hölls galan i Vinterträdgården på Grand Hôtel. Då hade runt 800 restauranger testats och 598 av dem var restauranger i fjolårets upplaga av White Guide. 

För Kungliga Operan innebär ett evenemang som White Guide Gala en ny satsning. Galan är också ett resultat av ­en strävan om att öppna huset, bredda verksamheten och nå ut till en ny publik.

De nya restaurangerna, Brasseriet och Strömterrassen, är en del av Operans satsning på att locka nya besökare.

Över 700 gäster beräknas komma och mingla i huset under årets upplaga av White Guide-galan där själva prisutdelningen ska ske på operans stora scen.

Peter Hansson, är ny vd för White Guide, och även ansvarig för årets stora hyllningsfest. 

– För oss på White Guide är det en önskedröm att få komma till Operan. Vi har länge velat göra vår pris­utdelning från en riktig scen och i samband med det bjuda på en fantastisk föreställning. Med denna magnifika inramning känns det som vi kan leva upp till epitetet som restaurang-Sveriges Oscarsgala, säger han.