Annons

Wiii, vilken utsikt! Stockholm får ny åkattraktion

zoom Kungsträdgården är plats åt extra festligheter under Eurovision Song Contest i maj.
Kungsträdgården är plats åt extra festligheter under Eurovision Song Contest i maj.
NYHETER. London Eye, Paris Eiffeltorn – och så Stockholms nya utsiktstorn exklusivt för Eurovision. Det nya utsiktstornet ska mäta 81 meter och ge en hisnande vy över huvudstaden.
Annons

Platsen för åkattraktionen City Skyline är Kungsträdgården där den stora festplatsen, Eurovision Village, ligger under Stockholms värdskap för Eurovision Song Contest i maj. 

City Skylines gondol tar upp sina passagerare på marken och sedan börjar färden 81 meter uppåt där attraktionen snurrar runt och ger en sikt om cirka 29 kilometer bort, som till exempel till Globen. 

En av stadens högsta punkter

Totalt väger hela tornet 270 ton. På kvällen är den upplyst i olika neonfärger.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda en spektakulär familjeattraktion med 360 graders panoramautsikt över en enastående plats. Med sina 81 meter blir City Skylinern en av Stockholms högsta punkter. Det blir en helt unik upplevelse från en plats som aldrig tidigare varit tillgänglig, säger Jesper Ackinger vice vd Stockholm Business Region och ansvarig stadens Eurovision-organisation.

Från och med slutet av april kommer man att kunna åka upp i attraktionen och få en 360 graders panoramavy över Stockholms innerstad. Kapaciteten är 60 personer samtidigt. Priset för en tur är 100 kronor. 

Men den som vill testa City Skyline får pricka in rätt tid. Det är bara under själva musikevenemanget, mellan 20 och 29 april, som City Skyline kommer att finnas i Kungsträdgården.