Annons

Yrkesgala startar pris till bra handledare och lärare

zoom Bra lärare ska premieras. Nu anordnas gala som lyfter dem och handledare.
Bra lärare ska premieras. Nu anordnas gala som lyfter dem och handledare.
NYHETER. Just nu pågår Yrkesgalan i Västerås, där årets bästa yrkeslärare, handledare och branschföretag prisas. Galan hålls för första gången och är ett led i stadens arbete för att höja statusen på skolornas yrkesprogram.
Annons

Idag är premiär för Yrkesgalan, en del av Västerås Stads satsning på yrkesutbildningar. Galan ska dels uppmärksamma de personer och företag som på olika sätt engagerar sig i yrkesutbildningarna och dels höja statusen på utbildningarna.

– Vi vill bygga relationer mellan bransch och skolor och i förlängningen ska det leda till att vi kan utbilda elever efter branschernas behov, säger Anna Ulff, projektledare på barn- och utbildningsförvaltningen.

På galan, som hålls på nattklubben Publik, deltar cirka 120 gäster. Det är yrkeslärare, rektorer och skolledning, liksom ett stort antal branschföretag från regionen. Även vd-n för Worldskills deltar.

– Vi vill skapa ett tillfälle för lärare och företag att träffas utanför det formella skolområdet, ett neutralt ställe där de kan mingla och nätverka, säger Anna Ulff.

Fler handledare 

Arbetet med att utveckla relationen mellan skolor och företag har pågått sedan våren 2016. Hittills har fokus varit på strategi och taktik, men nu är fokus på det operativa.

– Vi utbildade 80 nya handledare i februari. Då arbetade vi med Skolverkets första två moduler i storgrupp. Det var när vi funderade på hur vi skulle gå vidare med det arbetet som vi fick idén på den här galan, berättar Anna Ulff.  

Inför galan har elever och lärare fått rösta på bästa yrkeslärare, handledare och företag som tar emot APL-elever. En jury har gått igenom de framröstade namnen och ikväll utses tre vinnare i vardera kategori.

– Det är värdiga namn som kommit in och en bra representation, säger Anna Ulff. Vi hoppas att det här ska bli ett återkommande event, som sprider lite stjärnglans och som företag och lärare ser fram emot!

Efter prisutdelningen tar Marmeladorkestern plats på scen och dörrarna öppnas för allmänheten.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...