Annons

Fem sätt att boosta ditt Employer Brand

zoom
Hur du uppfattas som arbetsgivare kan vara avgörande för ett lyckat resultat i din jakt på talangerna. Ett företag med ett starkt, attraktivt Employer Brand får i regel fler kandidater.

Det finns undersökningar som hävdar att 8 av 10 skulle överväga att lämna sin nuvarande anställning för att jobba hos en organisation med ett starkare varumärke. Om du inte redan jobbar aktivt med ditt Employer Brand är det hög tid att sätta i gång. Det finns nämligen inga ”quick fixes”. Employer Branding är ett långsiktigt arbete som kräver både tid, energi och rätt tillvägagångssätt för att uppnå resultat. Det är viktigt, inte bara för att attrahera rätt kompetens när det är dags att rekrytera, utan också för att behålla medarbetare och skapa en hållbar utveckling av företaget. Ett Employer Brand byggs ”inifrån” och baseras på en stark och tydlig kultur. Det du först och främst behöver kommunicera är vad ni står för, vad ni gör och vilka värderingar ni har.

Fem konkreta tips för att stärka ditt Employer Brand:

1. Din personal som ambassadörer. Börja inifrån – kom ihåg att personalen som redan jobbar i verksamheten är den viktigaste marknadsföringsresursen. Se till att de är nöjda och får det som de förväntar sig av dig som arbetsgivare. Låt dem berätta om sin vardag och sitt arbete – men kom ihåg att det måste vara både relevant och trovärdigt. Det går inte att sopa dålig stämning under mattan.

2. Ta till dig feedback från både anställda och kunder löpande. Det är en viktig pusselbit för att förstå hur ni uppfattas och presterar.

3. Flexibilitet. I de fall det är möjligt, se till att anpassa verksamheten efter de önskemål som dina drömkandidater har på sin arbetsgivare idag. Till exempel är förväntningar på att delvis kunna arbeta på distans högre än någonsin hos många.

4. Kontinuitet. Jobba löpande med att stärka och utveckla ditt ”Employee Value Proposition”, EVP. Det innehåller det unika ni som arbetsgivare erbjuder era anställda, som de inte kan hitta någon annanstans. Även ett EVP börjar inifrån organisationen och rätt gjort blir den stommen i hur ni kommunicerar ert arbetsgivarvarumärke.

5. Kommunicera. När arbetsgivarvarumärket är definierat är det dags att kommunicera till de tilltänkta kandidaterna vad man står för som arbetsgivare. Idag finns en uppsjö av annonskanaler och man behöver leta upp dem som bäst matchar ens tilltänkta kandidater.

– Igenkänning är a och o när det kommer till att öka kännedomen kring sitt Employer Brand. Besöksliv erbjuder en trovärdig och relevant miljö att marknadsföra din verksamhet, där ni väljer hur just ni vill lyfta fram era styrkor som arbetsgivare. Vi tar fram det alternativ som passar det sätt ni helst vill synas på. Det kan vara i form av en nativeannons i tidningen och/eller i det redaktionella flödet på vår sajt besoksliv.se, säger Eva-Kajsa Lagerqvist, försäljningsansvarig för Besöksliv Jobb & Karriär.

– Ett annat alternativ vi har är att vi kan skapa egna landningssidor åt våra kunder. Marknadsför en rekryteringsdag eller ett liknande event så driver vi trafik till sidan via exempelvis ett utskick. Via formulär kan vi sedan samla in de personer som visat intresse och leverera deras kontaktuppgifter till er.

Vill du veta mer? Kontakta oss på besoksliv@informa.se eller 08-470 47 81.

Läs mer om Employer Branding hos oss här