Annons

Många spelare har kommit tillbaka

zoom
Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna.

Vegas spelautomater finns på ungefär 1 400 restauranger och bingohallar runt om i landet. 7 av 10 gäster har inte planerat sitt spelande i förväg utan är befintliga restauranggäster som stannar en stund extra för att få ut ännu mer av sitt besök.

– Majoriteten av spelarna är män och vi ser störst tillväxt i åldersgruppen 18–30 år, vilket är naturligt eftersom det är den grupp som rör sig mest ute på krogar, nattklubbar och liknande. Men vi ser tillväxt i alla åldersspann och framför allt har vi fått bekräftat att de flesta spelar för att det tycker att det roligt. Det känns naturligtvis bra då det påvisar att vår strategi med Vegas fungerar, säger Magnus Lannersund, chef för Vegas på Svenska Spel.

Uppgifterna kommer från en ny kund-undersökning som Svenska Spel gjorde tillsammans med Novus under våren och sommaren i år. Resultatet visar att de främsta anledningarna till att man spelar på Vegas är för att det är roligt, spännande och ett bra tidsfördriv.

– Vegas är en underhållningsprodukt som ska kännas kul, trygg och säker att använda och nu har vi fått det verifierat av våra gäster att det verkligen är så, säger Magnus Lannersund.

I december 2019, precis innan pandemin, lanserades den nya generationen Vegas där det blev möjligt att betala med Swish och identifiera sig med bank-ID.

– Kundundersökningen visar att man gillar Vegas så som det är utformat idag med våra betal- och identifieringstjänster. Vi har jobbat mycket med att få in det och vi ser nu att effekterna av det arbetet börjar komma, säger Magnus Lannersund.

Bland förstagångsspelarna uppgav en majoritet, 6 av 10, att det var tydligt och enkelt att komma i gång med Vegas. Många har också svarat att man tycker att det är en bra variation av spel som erbjuds i automaten.

Vegas innehåller idag ett trettiotal olika spel och varje år lanseras mellan fyra och sex nya speltitlar. I december kommer även det första riktiga temaspelet till Sverige. Det riktar sig till Svenska Spels nöjesspelare och har temat Ghostbuster.

– Vi tror mycket på temaspel framöver. Det förekommer i spelvärlden i övrigt och nu känner vi oss mogna att testa det i Sverige, säger Magnus Lannersund.

Vill du veta mer om Vegas eller anmäla ditt intresse för att bli affärspartners, se mer på www.vegas.se

Om Vegas

Alla Vegas-automater är i grunden inställda för att både kunna ta kontant betalning och Swish. Krögarna kan själva välja om de vill hantera kontanter eller inte. De flesta betalar för sitt spelande digitalt. Ungefär 30 procent av alla Vegas samarbetspartners har valt att vara kontantfria. Den genomsnittliga intäkten för en krögare eller bingohall är runt 180 000 kronor om året från Vegas. Vi från Svenska Spel sköter både installation och underhåll av automaterna. Krögaren ska ha utbildad personal på plats och kunna säkerställa uppmärksamhet på gästen. Vi erbjuder därför en utbildning i E-learning till alla affärspartners.