Annons

Så får du mer tid över till dina gäster

zoom
Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster.

Mycket av personalens tid på hotell, vandrarhem och konferensanläggning läggs på onödiga administrativa uppgifter som ett smart digitalt system skulle kunna sköta automatiskt. AK Techotel har jobbat med IT-lösningar för branschen i över 30 år och har som målsättning att vara den mest digitaliserade fristående systemleverantören på marknaden.

– Vi vill att receptionisten på hotellet ska ägna mindre tid åt att titta ner i en skärm och mer tid att samtala med sina gäster. Tekniken finns för att automatisera de flesta moment; allt från incheckning, betalning, nyckelkort, kvittohantering mm. Att ta bort långsamma rutiner får personalen att kunna fokusera på t.ex. merförsäljning istället för administration, förklarar Eric Siltanen, Account Manager på AK Techotel AB.

Anpassas efter behov
AK Techotel jobbar med allt från små vandrarhem med 10 bäddar till hotellkedjor med över 700 bäddar, egen restaurangverksamhet, konferenscenter och allt som hör till. Bland några av dessa kan nämnas Wiredaholm Golf & Konferens, Hotell Havsbaden i Grisslehamn, Hotell Hallstaberget samt Södra Berget Hotell & Resort i Sundsvall.

– Personalkostnaderna är ofta en av de största utgiftsposterna samtidigt som det kan vara svårt att rekrytera kompetent personal, speciellt på mindre orter. Digitalisering ökar servicen och tillgängligheten för kunderna genom till exempel självincheckning alla tider på dygnet, förklarar Eric Siltanen.

Genom att ta bort mellanhänder eller tredjepartsaktörer sparas onödiga kostnader. AK Techotel erbjuder ett fullt integrerat styrsystem i form av Picasso Digital med tvåvägskommunikation. Personal får tillgång till information från respektive avdelningar och management ett övergripande helikopterperspektiv över hela verksamheten.

– Vi sköter all utveckling i egen regi och har bara i år lagt till 200+ nya effektivitets- och intäktshöjande funktioner. Ett nära samarbete och kommunikation med våra kunder är något vi prioriterar för att kunna ha och utveckla det bästa systemet på marknaden, säger Eric Siltanen.

Tar marknadsandelar
AK Techotel har gjort över 1 000 installationer av sitt system och fortsätter att ta marknadsandelar. Nyligen har ett nytt kontrakt med en stor hotellaktör landats. Flexibiliteten gör att systemet kan användas av alla från fristående hotell, kedjehotell, värdshus, konferenscenter, vandrarhem, skolor, restauranger och kursanläggningar.

– När man jämför olika system som kund är det viktigt att kolla på sin verksamhet och vad man behöver i sin dagliga drift. Även viktigt att se vad som ingår hos varje leverantör. Vi är ledande inom hotellmjukvarubranschen och kan erbjuda våra kunder allt de behöver. Telefonsupporten finns tillgänglig 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, upplyser Eric Siltanen.

AK Techotel och Picasso Digital vill skilja sig från sina konkurrenter genom att vara innovativa, kostnadseffektiva och erbjuda personal ett arbetarvänligt system.

– Vi har märkt att flera anläggningar som testat andra system nu byter tillbaka till Picasso Digital just för systemets arbetarvänlighet samt funktionalitet. Bland dessa kan nämnas Paul Brinkmann som driver Wiredaholm i Aneby. De bytte förra hösten till Visbook men har nu gått tillbaka till oss, säger Niklas Hällbom, VD på AK Techotel AB.

Affärsmodell:
Alla avtal läggs upp individuellt baserat på verksamhet. Utgår primärt från antal rum och vilka moduler verksamheten behöver. I kontrakten ingår alltid support, startutbildning och licenser. Utöver tillkommer installation samt hostingkostnad.

Boka en demo idag

Fakta

• Moderbolaget AK Techotel AS grundades 1983 i Köpenhamn och det svenska dotterbolaget AK Techotel grundades 1989.
• År 2002 lanserades systemet Picasso och 2017 bytte Picasso namn till Picasso Digital för att understryka engagemanget att kunna erbjuda det mest digitala, automatiserade hotellsystemet på marknaden
• Kontor i Danmark, Norge, Sverige och Irland. Även distributionsavtal i Nederländerna, Polen och Tyskland.