Annons

Så sätter ni smaken med nya mejeriprodukten Schmand

zoom Krämig, söt och lätt syrlig frosting med schmand. Passar perfekt på konditoriets rabarber-, blåbärs- eller morotskaka. Arla
Krämig, söt och lätt syrlig frosting med schmand. Passar perfekt på konditoriets rabarber-, blåbärs- eller morotskaka. Arla
Nu är den här – den nya smarta mejeriprodukten Schmand. Perfekt att använda i en sås, en dessert eller i ett bakverk. Med Arla® Pro Schmand kan ni förenkla ert arbete i köket samtidigt som ni minskar på både fettet och matsvinnet.

Arla® Pro Schmand en fulländad mejeriprodukt för café, konditori, bageri, storkök och restauranger. En produkt som passar både varma och kalla rätter och fungerar lika bra i det söta som det salta köket. Från bakverk till såser, på pizzan eller som bas i en coleslaw.

Sätter den syrliga smaken
Schmand, som härstammar från Tyskland, är en grädde som är syrad med både crème fraîche och yoghurtkultur. Den ger en syrlig, fyllig och gräddig smak samtidigt som den har en tjock konsistens. Produkten har många användningsområden. Den kan användas kall, men tål också hög värme och höga ugnstemperaturer. Den fasta konsistensen gör att den blir lättarbetad och håller sig stabil över tid. Perfekt när man gör kalla såser som annars lätt blir för rinnande. Den fasta konsistensen och den lägre fetthalten på 24 procent gör den även till ett bra komplement till majonnäs i röror och såser och adderar en friskhet i tyngre rätter.

Minska matsvinnet
Schmand kan ofta göra samma jobb som yoghurt, färskost eller crème fraiche. Det gör produkten till ett bra och lönsamt alternativ eftersom den kan ersätta flera olika mejeriprodukter. Det underlättar dessutom för kökspersonalen som kan beställa en och samma produkt till flera användningsområde vilket kan hjälpa till att minska svinnet i ert kök.

Testa att använda Arla® Pro Schmand i:
● Röror, sallad eller dressingar – Schmand har en tjock och skedbar konsistens. Den håller sig stabil över tid i röror och dressingar. Med sina syrliga toner förhöjer schmand smaken i till exempel dressingar och kan komplettera majonnäs i coleslaw eller liknande sallader.

● Desserter och bakverk – Friskheten i schmand balanserar upp sötman i desserter och bakverk på ett bra sätt. Trots sin fetthalt på 24 % kan schmand vispas upp till en fast konsistens och passar perfekt i frosting, topping och moussebakelser.

● Pizza och flatbread – Schmand tål hög värme och även höga ugnstemperaturer. Därför passar den perfekt som bas till exempelvis pizza bianco.

● Puréer, krämer och varma såser – Schmand kan även tillsättas i puréer, krämer och varma såser. Den lyfter smaken med sin syrlighet. Dessutom ger schmand lite extra konsistens, då produkten håller sig stabil även när man rör i den. Den är även kokbar.

Kika in här för recept på vår morotskaka!

Testa att laga frosting med nya Arla® Pro Schmand:
Ingredienser till 10 portioner:
200 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
200 g florsocker, siktat
20 g vaniljsocker
300 g Arla®Pro schmand
ev finrivet citron-, apelsin- eller limeskal


Gör så här:

● Vispa smöret krämigt, ca 15 min i maskin med vinge.
● Tillsätt florsocker och vaniljsocker lite i taget tills allt är inarbetat och homogent.
● Tillsätt schmand, en sked i taget, och kör till en slät frosting. Smaksätt ev med citrusskal.
● Lägg frostingen i spritsarpåse och låt sätta sig i kyl innan den spritsas på kakor eller muffins.

Läs mer om Schmand här