Pontus Frithiof öppnar krog på Arlanda

Pontus Frithiof Arlanda Foto: Colourbox, Pressbild

Pontus Frithiof satsar stort på flygplatsmat.

NYHETER. En restaurang som ska lyfta Arlandas matutbud. Pontus Frithiof har högtflygande mål för sin nya verksamhet. Ambitionen är att bli den bästa flygplatsrestaurangen i Europa.

Med visionen om att bli "den bästa flygplatsrestaurangen i Europa” lanserar krögaren Pontus Frithiof sitt senaste koncept. Klart är att det kommer att stå ut i mängden, då majoriteten av etablerade verksamheter på flygplatsen delar samma produktionskök.

– Vi har byggt ett eget kök, det första på airside, säger Pontus Frithiof och syftar på det område som du når efter att ha passerat säkerhetskontrollen.Artikeln fortsätter under annonsen

Platsen är terminal 5. Pontus in the Air ska erbjuda både mat för gäster sittande på plats i restaurangen och mat att ta med. Konceptet rymmer brasserie, kafé och mat att ta med ombord. Redan i april välkomnar krögaren Pontus Frithiof första gästerna.

Arlanda har fått kritik för sitt undermåliga matutbud. Hur kommer ni att arbeta för att hålla kvalitet?

– Genom personlig närvaro och vi satsar på att bli en riktig bra arbetsgivare. Det möjliggör också att vi kommer ha väldigt bra personal. Sedan har vi ett mycket starkt koncept tror vi, säger Pontus Frithiof.

Majoriteten av all mat kommer ur samma produktionskök på Arlanda. Hur har ni gått tillväga för att få ett eget? 

– Jag tror att det är viktigt för Swedavia att ge oss riktigt bra förutsättningar för att göra en bra produkt. De är lyhörda och vill erbjuda passagerarna ett bättre och bredare utbud.

Take off, som ni kallar det, eller Grab and fly – mat att ta med ombord istället för att äta flygplansmat – är ett koncept som varit sent med att etableras i Sverige. Har det efterfrågats från Swedavia eller är det ni som kommer med idéerna där?

– Vi har satt alla idéer och konceptet själva, men vi har bollat konceptet med Swedavia eftersom de kan platsen och kundernas beteenden bättre.

Du blir lite utav en ambassadör för svensk gastronomi på Arlanda. Det första eller det sista en utländsk resenär äter i landet. Vad har du för tankar kring det?

– Jag tar mig an uppgiften med stor respekt och ödmjukhet och ser verkligen fram emot att göra ett första och sista bra gastronomiskt avtryck.

Fakta

Om Pontus in the Air:

Brasserie med stark vinfokus, en saluhallsdel med kafé och en del för mat att ta med. Öppnar i april 2016.

Se Pontus Groups film om öpnningen HÄR.

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
Alexander Sjögren

Kock-VM i full gång: "En sport som vilken annan"

BOCUSED'OR. Besöksliv på plats i Lyon: kollar in Sjögrens formkurva.