Sibylla-krögare från Borlänge kan vinna chefspris

sibyllatarek Foto: Pressbild

Tarek Malak är en av tre nominerade till tidningen Chefs pris.

NYHETER. Han har gjort sig ett namn i Borlänge. Nu kan Tarek Malak, som driver två Sibyllarestauranger, bli Årets Framtidschef 2017. 

Tidningen Chef utser årligen Årets Framtidschef, en chef som får yngre människor att utvecklas och tillsammans prestera över förväntan mot ett gemensamt mål.

Bland årets tre nominerade finns Tarek Malak, som driver två Sibyllarestauranger i Borlänge. De övriga två är Karin Jensen, Polisen och Mattias Matsson, Professionals Nord.Artikeln fortsätter under annonsen

Vad gör dig till en bra chef?

– Att arbetet inte handlar om jag utan om vi, vi måste tillsammans förstå vart vi ska. Jag anser inte att jag är chef utan en lagspelare.

Men behövs inte en ledare?

– Jag försöker bygga en kultur från idrottens värld, där alla kan vara lagkompisar men man har en kapten – och den kaptenen är inte starkare än laget. Jag har redan som ung visat framfötterna och visar vart jag vill. Det ser människor omkring mig. Och jag är trygg och öppen och bra på att släppa in folk.

Hur får du de yngre att utvecklas?

– Vi har en tydlig värdegrund att stå på i jobbet, med nolltolerans mot orättvisor – och samma ansvar visar jag i samhället. Det bygger en stark relation. Jag är engagerad i näringslivet, kommunen och föreningslivet i Borlänge. Med integrationsprojekt och för utsatta och ungdomar. När mina medarbetare ser att jag även utanför jobbet tar ett socialt ansvar så ser de sin egen förmåga och känner att de också vill göra det.

Hur ser dina planer ut framåt?

– Jag försöker sprida min filosofi till så många som möjligt för att skapa en stark småföretagarkultur här. Det startar med att bry sig om andra, säga hej och visa respekt – det kan bygga relationer som gör att ditt företag växer. Och i och med att jag har medarbetare som lär sig att det är så här man ska jobba, att dra in pengar, få lön, betala skatt, ge tillbaka till samhället – så drar jag också till mig rätt medarbetare.

Hur kommer det sig att det blev Sibylla för dig?

– Jag har alltid varit i restaurangbranschen. När Sibylla dök upp som ett alternativ 2009 så var det nytt för mig. Jag kom in utan någon som helst kunskap och jag skulle säga att en engagerad och klok vd som är en av oss, som själv haft kök och vet våra utmaningar, har gjort att vi kan blomma.

Vad har du för tips till andra chefer?

– Att verkligen våga att bjuda på sig själv, vara öppen och kanske titta bortom bokslutet och se människan.

Priset delas ut på Chefgalan på Grand Hotel i Stockholm den 9 mars.

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
Östersund

Efter många turer: Östersunds-krögare får ha öppet längre

NYHETER.  Mathias Madsen välkomnar beskedet: "En riktigt sportseger!".

Annons
Sturehof, Stureplan 1

Stureplanskrögare: "Det går att bygga om utan massrivningar"

NYHETER. Stureplan kan bli byggarbetplats i 7 år: PG Nilsson har alternativ plan.
Nedläggningshotad skärgårdstrafik

Skärgårdslinjer nedläggningshotade efter SL:s beslut

NYHETER.  Peter Henricson, Strömma: "Det blir ett offentligt monopol".
Scandic störst i Finland

Efter storaffär: Scandic blir störst på finska marknaden

NYHETER. Frank Fiskers om 43 nya hotell: ”Affären är nummer två efter Rica-köpet".
Wildfire, Kolmården 1

Kolmårdens glädjebesked: Wildfire får grönt ljus av kommunen

NYHETER. Fogelmarck: ”Otroligt roligt, en lättnad. Gästerna efterfrågar Wildfire.”
Visita sågar Snabbspåret

Eva Östling riktar skarp kritik mot för långsamt snabbspår

NYHETER. Visitas vd sätter ner foten: "Hitills är resultatet alldeles för dåligt".
Lao Lopes, Harrys Gävle

Krögare i Gävle jublar åt förlängt serveringstillstånd: "Kvitto att vi skött oss"

NYHETER. Lao Lopes, ägare av Harrys får servera alkohol till klockan 03 året ut.
Svensk turism 2016

Så bra gick svensk turism förra året: Omsatte nära 300 miljarder

NYHETER. Men Visitas Eva Östling tror att Sverige kan satsa "ännu mer". 
Susanne Wallin, Haparanda stadshotell

Drömmen blev sann – hon tar över Haparanda Stadshotell

NYHETER. Började jobba som nisse som 16 -åring – nu har Susanne Wallin köpt.
Parks and Resorts

Efter Parks and Resorts rekordår – vill investera mer

NYHETER.  vd Fogelmarck: "Ökade med 3% jämfört med tidigare rekordår".
Taku-Taku 1

Här öppnar landets första veganska snabbmatskedja

NYHETER. Kocken Sebastian Schauermann vill öppna fler enheter.
Flygskatt Eva Östling

Eva Östling: "Regeringen tror inte på sitt eget förslag om flygskatt"

NYHETER. Förvirring kring senaste turerna – USA och Turkiet får rabatt. 
Ligulas nya motell i Älvsjö

Ligulas nya motellkedja tar form

NYHETER. Öppnar enhet nummer två i Älvsjö. 
Frösö Park Arena 1

Frösö Park skapar ny reseanledning – öppnar aktivitetshall

NYHETER. Har inspirerats från parken Woodward i USA.
Restaurang Göteborg, Stockholm 1

Akut brist på krogpersonal i sommar

NYHETER. Ny rapport visar siffror för hotell- och restaurangbranschen. 
Kalmar Årets Sommarstad 2017

De vinner Årets sommarstad – igen!

NYHETER. Turistchefen: "Många känenr en stolthet för staden".
Sundbyholms gästhamn 1

Mälardalen lockar allt fler turister

NYHETER. "Besöksnäringen har mycket stark tillväxt i regionen".
Red Rooster, London 1

Marcus Samuelsson öppnar Red Rooster i London

NYHETER. Tar sitt koncept från Harlem till Europa: "Spännande".
Best Western Strand, Visby 1

Så fullbokad är Almedalsveckan: "Förberedda sen februari"

NYHETER. Hotellen i Visby på högvarv – boenden finns bara kvar utanför muren.
Jimmi Eriksson och Annie Lundin 1

Storslam under NM: Svenska kockar lagade hem dubbla guld

NYHETER. Jimmi Eriksson och Annie Lundin sopade banan i finska Lahti.
Mamma Mia The Party 1

Björn Ulvaeaus tar Mamma Mia The Party till London

NYHETER. Succén från Gröna Lund på export – bygger helt ny byggnad.
Oaxen Krog sommelierer

Svensk krog har en av världens bästa vinlistor

NYHETER. Nu vill Oaxen krog locka internationella vinnördar. 
Snälltåget 1

Extra nattåg förlänger Åres säsong

NYHETER. Turismutvecklaren: "Positivt" – efter nedläggningshotade nattåg.
Bocuse d'Or Sverige kandidater 2017

De kockarna gör upp om Bocuse d'Or Sverige

NYHETER. Kan bli tight på mållinjen – 8 kockar i kamp om titeln.

Dokumentärfilm

Turister sökes för huvudroll i dokumentär om naturturism i norr

NYHETER. Arktisk livsstil på film ska locka holländare till norra Sverige.