Stureplansgruppen gör lyxig arenakrog i Globen

Grand Escalier, Globen

Mazarinen är ohotad från Globens menyer. Enligt Grand Escaiers Lena Snygg är den gästernas givna arenatilltugg.

NYHETER. Stureplansgruppen låter sitt franska restaurangkoncept Grand Escalier yngla av sig – utanför Stureplan. Nu öppnar de inuti Globen där gruppen sedan tidigare har stort cateringkontrakt.

Lena Snygg.

Bland vanliga konsert- och evenemangsbesökare till Ericsson Globe, Hovet och Annexet är det möjligen få som reflekterar över att allt från korven i entrén till champagnen i VIP-loungen serveras av Stureplansgruppens dotterbolag, Stureplansgruppen Arena Catering, SPG Arena.

Totalt rör det sig om flera hundra evenemang varje år, och inte sällan är det två eller tre pågående aktiviteter samtidigt − allt från konserter och hockeymatcher till slutna företagsevenemang. Maskineriet är enormt, och de anställda får genomgå en projektledarutbilning.Artikeln fortsätter under annonsen

Från svampen till bollen

Det senaste tillskottet i evenemangsportföljen är Grand Escalier, som fått låna namn och inspiration från den populära restaurangen i Sturegallerian. Men Grand Escalier i Ericsson Globe har nu öppnat inne på själva arenan.

− Lokalen har tidigare varit en restaurangyta utan ett tydligt matkoncept. Så den stora skillnaden är att vi nu får ett koncept och ett varumärke som gästerna har en relation till, säger Lena Snygg, vd för SPG Arena.

Restaurangen öppnade 25 februari och har 110 platser, samt baren Esque där det finns en lättare barmeny. Men det är alltså inte tal om några fasta öppettider, utan den är endast öppen när Ericsson Globe har en konsert eller annat publikt evenemang. Vid biljettköp samt i mailutskick uppmärksammas besökaren om möjligheten till en restaurangupplevelse innan evenemangets början.

− Vi vill inte att gästen skall känna sig stressad eller osäker på att få bord hos oss. Därför har vi valt att låta gästen kunna förbetala och förboka sin meny och dryck, säger Lena Snygg.

Varför föll valet på just Grand Escalier?

− När vi tittade bland Stureplansgruppens koncept föll valet på Grand Escalier. Det finns ett väldigt brett utbud i det konceptet, så vi kan välja smaker som vi tror passar en stor målgrupp.

Ny analys varje dag

Stureplansgruppen har i Ericsson Globe sedan tidigare American Bar, där det är hamburgare och ribs på menyn, samt Fans bar, med arenans längsta bardisk. Bemanning och resursåtgång är utmanande parametrar i arenor av den här magnituden, menar Lena Snygg.

− Vi kan fördela personal och resurser mellan våra mat- och dryckesenheter, och gör en analys inför varje evenemang, samt bra uppföljning efteråt. Därmed kan vi anpassa oss efter målgruppen – är det Disney on Ice kör vi pannkaksbuffé, medan det kanske är mer vin och ostbrickor när Andrea Bocelli uppträder.

Ser vi en början för en ny typ av arenamat?

− Vi vill ligga i framkant och driva utvecklingen gällande mat och dryck i arenamiljö, men vad vi än gör så kommer det alltid att finnas ett utbud som många vill ha. Det är helt enkelt så att folk vill ha sin korv när de går på evenemang. Det vi kan göra är att se till att vi serverar en riktigt fin korv med hög kötthalt och härlig kryddning. Det har till exempel gjorts försök att byta ut mazarinen mot någon annan kaka i kiosken när det är sportevenemang, men det går inte. Går man på sport vill man ha sin mazarin, så den tar vi aldrig bort!

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
Trädgår'n

Trädgår'n växer så det knakar

NYHETER. Ikoniska Göteborgs-stället ökar omsättning – och bygger ut.

Annons
Abba Björn Eva

Björn Ulvaeus: ”För att bli engagerad måste jag känna lust”

EVA MÖTER. ABBA-profilen om hur han tog steget in i besöksnäringen.
Cykel Skåne

Skåne tar hjälp av Australien – ska bli bättre på naturturism

NYHETER. Ska hjälpa besöksnäringen att skapa nya erbjudanden.
Charlotte Skott

Hon har lyft ett flygande samarbete över nationsgränserna

SOMMARINTERVJU. Charlotte Skott är Scandinavian Mountains ansikte utåt.
Sturehof, Stureplan 11.

Efter het debatt – nu har parterna setts i samtal om Stureplanerna

NYHETER. Krögare och fastighetsägare ska diskutera vidare.
Almedalsveckan 2017

Rekordbra siffror för Almedalsveckan – så här kan den växa

NYHETER. Inspiration Gotlands vd: "Varit fullbokat överallt i Visby".
 
Andreas Stenberg

Han blir ny vd för Årets Kock

NYHETER. Andreas Stenberg: ”Ett drömjobb!” 
Ronneby brunn puff

Smart drag för Ronneby Brunn

NYHETER. SM-mästerskap ska locka folk till hela Blekinge.
Petter

”Krogbranschen är en jäkla bra testpilot för unga”

EVA MÖTER. Artisten och krögaren Petter i samtal med Visitas Eva Östling.
Grönklitt snö

Mer vitt i Grönklitt

NYHETER. Säsongen ska förlängas med toppmodernt snösystem.
Björn Hotell

Ekonomen: ”Det blir en bra hotellsommar”

NYHETER. Visitas Björn Arnek spår bra business för besöksnäringen.
Pontus tekniska

Pontus Frithiof öppnar restaurang på Tekniska museet

NYHETER. Strategin: Går från fine dining till mer publika enheter.
Mingel Almedalen

Är det här Almedalsveckans coolaste mingel?

VIMMEL. Kolla in! De var där Visita bjöd in till sina årliga fest.
karma

Karma expanderar internationellt

NYHETER. Tar klivet ut från den svenska marknaden.
Eva Ledare

Eva Östling: "Kom igen politiker – smörj Sveriges jobbmotor!"

KOLUMN. Nära 40% av företagarna och anställda inom näringen utlandsfödda. 
sturep

Efter massiva protester: Stureplans framtid het fråga i Almedalen

ALMEDALEN. Krögaren PG Nilsson tar debatten med fastighetsägaren ADIA.
STF Hajka

STF uppmanar: Ta en dejt med naturen

ALMEDALEN. "Friluftsliv ses fortfarande som exkluderande."
kungsberget

Rekordår för skidbranschen: Kungsberget i topp

NYHETER. Såldes Skipass för hela 1,46 miljarder kronor. 
Novi

Så ska de här nya hotellägarna lyfta sin Almedalsvecka

ALMEDALEN. Shervin Razani och Bo Fuglsang köpte gamla Tott hotell förra året.
stipendiaterna

De vann Malin Söderströms stipendium

NYHETER. Fyra med chans att få tävla med Kocklandslaget.
almedalen

Almedalsveckan igång – men var tar "de vanliga" turisterna vägen?

ALMEDALEN. Turistchefen tipsar: Campa nära Visby eller sök hotell på andra delar av ön.
HKC

HKC Hotels storsatsar i Göteborg

NYHETER. Investering på över 500 miljoner kronor.
Stockholms skärgård 1

Fler svenskar väljer Sverige på semestern

NYHETER. ”Det ser ut att bli en rekordsommar igen”.
siljhammar2

Ny vd utsedd på Visita – börjar 1 januari

NYHETER. Jonas Siljhammar tar över efter Eva Östling. 
furuviksparken

Furuvik bygger havshotell och interaktiv spöktunnel

NYHETER. Gamla Spökborgen byggs om för 25 miljoner.
Höga Kusten 1

Höga Kusten utvecklas som besöksmål – ska skapa 800 nya jobb

NYHETER. Besöksnäringen viktig motor att nå målet med innan 2025.
Teleborgs slott

Slottet som blir hem åt tv-succén i sommar

NYHETER. Teleborgs slott landade ”Stjärnorna på Slottet”.
Erik Åreng

Norrländsk drinkexpert vann nordisk drinkkamp i Oslo

HALLÅ DÄR. Emil Åreng vill se barvärldens svar på Bocuse d’Or.
Hotel Diplomat

Anrika Hotel Diplomat bygger ut – med saluhall och vinbar

NYHETER. Hotellet på Strandvägen är unikt i Stockholm med utbudet.
Södertuna Slott

De vinner Årets Slottshotell – igen

NYHETER. Kammar hem vinsten för tredje gången.
grönklittsgruppen

Mer än utförs-åk skapade Grönklittgruppens uppåtkurva

NYHETER. Längdåkning och camping ger klirr i kassan.
Stordalen gräsklippare

Stordalen klippte vägen till nya Quality i Linköping

NYHETER. Spektakulär entré när nya Ekoxen invigdes.
Böda

Så bra gick de här campingarna under midsommarhelgen

NYHETER. Bådar väl inför säsongen, enligt SCR.
Geranium

De här är Nordens bästa restauranger

NYHETER. White Guide Nordics lista för 2017.
Charlotte Halzius

Hon är världens bästa bartender

NYHETER. Charlotte Halzius första kvinna att vinna. Vill inspirera andra att tävla.
MICE Malmö

Musrestaurang ska sälja Malmö som mötesstad

NYHETER. Il Topolino får huvudroll i ny kampanj.
Östersund

Efter många turer: Östersunds-krögare får ha öppet längre

NYHETER.  Mathias Madsen välkomnar beskedet: "En riktigt sportseger!".
Sturehof, Stureplan 1

Stureplanskrögare: "Det går att bygga om utan massrivningar"

NYHETER. Stureplan kan bli byggarbetplats i 7 år: PG Nilsson har alternativ plan.
Nedläggningshotad skärgårdstrafik

Skärgårdslinjer nedläggningshotade efter SL:s beslut

NYHETER.  Peter Henricson, Strömma: "Det blir ett offentligt monopol".
Scandic störst i Finland

Efter storaffär: Scandic blir störst på finska marknaden

NYHETER. Frank Fiskers om 43 nya hotell: ”Affären är nummer två efter Rica-köpet".
Wildfire, Kolmården 1

Kolmårdens glädjebesked: Wildfire får grönt ljus av kommunen

NYHETER. Fogelmarck: ”Otroligt roligt, en lättnad. Gästerna efterfrågar Wildfire.”
Visita sågar Snabbspåret

Eva Östling riktar skarp kritik mot för långsamt snabbspår

NYHETER. Visitas vd sätter ner foten: "Hitills är resultatet alldeles för dåligt".
Lao Lopes, Harrys Gävle

Krögare i Gävle jublar åt förlängt serveringstillstånd: "Kvitto att vi skött oss"

NYHETER. Lao Lopes, ägare av Harrys får servera alkohol till klockan 03 året ut.
Svensk turism 2016

Så bra gick svensk turism förra året: Omsatte nära 300 miljarder

NYHETER. Men Visitas Eva Östling tror att Sverige kan satsa "ännu mer". 
Bocuse d'Or Sverige kandidater 2017

De kockarna gör upp om Bocuse d'Or Sverige

NYHETER. Kan bli tight på mållinjen – 8 kockar i kamp om titeln.

Dokumentärfilm

Turister sökes för huvudroll i dokumentär om naturturism i norr

NYHETER. Arktisk livsstil på film ska locka holländare till norra Sverige.