Annons

De är nominerade till Årets Skidanläggning

zoom Intresset för skidåkning exploderar - då ökar bidragen till Slaos skidpriser. Foto: Slao
Intresset för skidåkning exploderar - då ökar bidragen till Slaos skidpriser. Foto: Slao
NYHETER. Tre skidanläggningar som har ”stuckit ut i sitt engagemang för att utveckla branschen” har nominerats i Årets Skidpriser. ”Intresset ökar för varje år”, säger Titti Rodling på Slao.
Annons

Hemavan, Svartbäcksmåla och Stöten är alla nominerade till Årets skidanläggning. Priset delas ut under Slaos 40-årsjubileum den 17 maj. Priset, som bara har fyra år på nacken, blir mer och mer populärt i fjällnäringen, och i år har fler anläggningar än någonsin anmält sitt deltagande.

–Vi har fått väldigt många som har nominerat sig och intresset ökar för varje säsong, vilket beror på att fler och fler anläggningar jobbar med sin egen utveckling, och i år har det varit särskilt fina förhållanden, vilket säkert har bidragit till att fler vill ställa upp, säger Titti Rodling, vd för Slao.

 Detta innebär också att konkurrensen blir tuffare för varje år. I år står slaget mellan anläggningarna Hemavan, Svartbäcksmåla och Stöten. Delar av nomineringarna lyder:

 ”Hemavan står för skidsveriges stora satsning i år och byggt Sveriges nordligaste gondollift. Med nya ägare och en tydlig vision mot 2025 lockar de både entusiaster och celebriteter samtidigt som de bibehåller en personlig prägel och integrerar utveckling tillsammans med byn på ett smakfullt sätt.”

 Med ett geografiskt läge, i ett område där fjällen bara syns i människors minne, levererar Svartbäcksmåla år efter år en livskraftig skidanläggning i gott samarbete med Nybro kommun.”

 Med Sälens största fallhöjd utvecklas Stöten (lite i skymundan) med en tydlig tillväxtstrategi. Nya och omfattande förändringar gör den fantastiska skidåkningen och goda servicefunktionen ännu bättre, men utan att destinationen förlorar sitt hjärta och sin själ.”

Fjolårets vinnare var Idre Fjäll, vet ni om utmärkelsen ger någon konkret effekt?

– Vi hoppas att priset ska inspirera ler att nominera sig, och att det ska stimulera till att fler jobbar med utveckling av sina anläggningar. Men det är också en ära att vinna, som uppmärksammas i hela branschen.

Hur använder sig vinnarna av utmärkelsen?

–Det används naturligtvis i marknadsföringen under det kommande året, och man är i fint sällskap med tidigare vinnare.

Under kvällen delas även Gerremopriset ut till en person, som har gjort en betydande insats för att utveckla skidbranschen som helhet. Vinsten är en check på 25 000 kronor. Fjolårets vinnare var bröderna Erik och Mats Paulsson.

 

Alla vinnarna koras i samband med Slao:s årsstämma i Västerås den 17 maj 2018.