Annons

High-five för svenskt silver i Kock-EM

zoom En högfemma för bra jobb. Team Sverige med commis Gustav Leonhardt, Sebastian Gibrand och coach Tommy Myllymäki pustar ut efter en lång tävlingsdag. Foto: Viktor Fremling
En högfemma för bra jobb. Team Sverige med commis Gustav Leonhardt, Sebastian Gibrand och coach Tommy Myllymäki pustar ut efter en lång tävlingsdag. Foto: Viktor Fremling
NYHETER. Hela läktaren vibrerade i Turin under tisdagskvällen. Sebastian Gibrand lagade hem ett svenskt silver i Bocuse d'Or Europa. Nu väntar Lyon. "Det känns helt fantastiskt", säger den svenske kandidaten.
Annons

Glädjeropen ville aldrig ta slut. Det var en nordisk jordskredsseger.

Bara sekunder innan hade Danmark presenterats som bronsvinnare. Och då stod det klart att Sverige kammat hem silvret. Därefter fick Norge guld.

– Det känns helt fantastiskt. Vi hade vissa aningar om att det kunde bli så här. Det var inte helt oväntat, säger en glädjestrålande Sebastian Gibrand när Besöksliv möter honom vid prispallen.

Nu väntar VM

Nu väntar Bocuse d’Or i Lyon, det som i folkmun kallas Kock-VM, i januari. Världens mest prestigefyllda matlagningstävling.

– Jag har redan växlat om inför Lyon. Jag vet vad vi kan förbättra, vad vi ska finjustera och att jag måste komma fram mer nu. Sedan ska jag också utöka min fysiska träning, säger Gibrand.

Hur kommer ni att fira ikväll?

– Först ska jag tacka alla i teamet och sedan blir det nog ett glas.

[LÄS MER: ”Sebastian Gibrand från Kock-EM: Allt gick enligt plan”]

För coach Tommy Myllymäki blev silvret en extra fjäder i kockhatten. Han har tidigare tagit både brons och silver i Lyon, men danske kocken Rasmus Kofoed har lyckats med alla tre placeringar i Kock-VM. I år var Kofoed, som har 3-stjärniga Geranium i Köpenhamn, coach åt den danske kandidaten.

– Det är underbart att för första gången någonsin få vara först på pallen över Rasmus i den här tävlingen, även om det är som coach, säger Myllymäki.

Han bekräftar bilden av att den svenska placeringen inte var helt oväntad.

– Vi hade det på känn att det skulle bli pall. Det känns såklart jättebra att det vi kämpat för gett resultat, säger Tommy Myllymäki.

Med Besöksliv når du stjärnorna i restaurangbranschen

Med Besöksliv når du stjärnorna i restaurangbranschen

Besöksliv är tidningen och rekryteringskanalen för cheferna och ägarna på de över 7 100 hotell, restauranger, campingar och anläggningar som är medlemmar i Visita