Annons

Texas Longhorn firar 30 år

zoom Tommy Wright, vd för Texas Longhorn.
Tommy Wright, vd för Texas Longhorn.
NYHETER. Jubilerande Texas Longhorn bjuder in gäster och medarbetare till BBQ Blockparty och öppnar snart den första restaurangen utanför Sverige.
Annons

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. I dag har kedjan 35 restauranger runt om i Sverige. I sommar öppnar Texas Longhorn i Spanien och fler utlandsetableringar är på gång.

Allt började 1987 när grundaren Philip Huntzinger flyttade från San Antonio, Texas till Sverige och för att bota sin hemlängtan tog fram sina familjerecept och öppnade restaurang. Och resten är som det brukar heta, historia.

– Det har varit en otrolig resa, och en otroligt bra resa, säger Texas Longhorns Tommy Wright. Han är systerson till Philip Huntzinger och har arbetat i bolaget sedan 2006. Sedan i höstas är han vd för familjeföretaget.

Genuinitet och kvalitet – två framgångsfaktorer

Visst, det har varit en hel del utmaningar på vägen, som galna kosjukan, covid och nu en lågkonjunktur i kombination med skenande matpriser och höjda räntor.

– Men vi har klarat oss genom åren för att vi har hållit fast vid ett koncept som kunderna gillar: bra kött och vällagade rätter till priser som funkar för många. Och det är viktigt att upplevs som äkta. När de kommer in på våra restauranger ska det vara samma mat, dofter och inredning som jag möter hemma i Texas.

Många av gästerna har varit med sedan starten och är nu i 60–70 årsåldern, berättar han.

– Här om veckan hade vi ett sällskap som bestod av fyra generationer. Fantastiskt roligt!

Om 10 år kommer Texas Longhorn ha kvar samma koncept som i dag, tror Tommy Wright. Det har tillkommit ännu fler restauranger i samarbete med lokala franchisetagare i Sverige och i andra länder.

Gatufest för alla

Men först ska de första 30 åren firas rejält. Den 27 april bjuder Texas Longhorn till stor gatufest i centrala Stockholm. Det blir äkta Texaskänsla med signaturrätter direkt från grillen, iskall öl och margaritas, mekanisk tjurridning, beer pong och massor av livemusik och aktiviteter för alla åldrar.

– Det här är vårt sätt att tacka alla gäster, medarbetare och samarbetspartner som varit med oss genom åren. Det är gratis inträde och alla är välkomna, hälsar Tommy Wright.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...