Annons

Max Duhs öppnar restaurang Tosto

zoom Max Duhs på nyöppnade restaurangen Tosto.
Max Duhs på nyöppnade restaurangen Tosto.
NYHETER. Krogprofilen Max Duhs upp dörrarna till sin nya restaurang Tosto, dold bakom Sperling & Co på Sturegatan i Stockholm. En satsning som förenar klassiskt hantverk med samtida lekfullhet.
Annons

Bakom Sperling & Co på Sturegatan 6 har det länge pågått något i det tysta. Nu står det klart att det är Max Duhs som öppnar Tosto – en restaurang som hämtar sitt namn från italienskans uttryck för styrka och självsäkerhet.

– För oss handlar det om att våga stå för sin smak och göra allt med hjärta och integritet. Vi tror på kontraster: avslappnat men genomtänkt, exklusivt men öppet. Tosto är vår inställning till mat, människor och livet omkring matbordet, säger Max Duhs i ett pressmeddelande.

Inspirerat av det italienska köket

Tosto beskriver sig inte som en traditionell italienare, men bär stolthet i att inspireras av det italienska köket och tolka det fritt. Klassiska tekniker möter moderna grepp: kött och fisk får mogna långsamt, charkuterier och korvar förädlas på plats och pastan formas för hand varje dag. Traditionen fungerar som bas för nya smaker och överraskande kombinationer.

Vinlistan har tydliga rötter i Italien med fokus på ovanligare druvor och regioner, samtidigt som influenser plockas från hela världen. I baren märks arbetet i en cocktailmeny där råvaror från köket tas tillvara och utvecklas med moderna tekniker.

Pulserande atmosfär och flödande musik

Restaurangen rymmer 60 gäster och inkluderar både en generös bar och ett community-bord.

– Vi har låtit stilrena material få leka med uttrycksfull konst och färgstarka detaljer. Atmosfären är pulserande och välkomnande i både bar samt matsal och vi kommer att låta musiken fortsätta flöda högt och brett, säger Max Duhs.

Restaurang Tosto är en del av Stureplansgruppen som nyligen även öppnat schackbaren Svarta Hästen i Dicksonska Palatset i Göteborg.

Läs gärna intervjun med Michael Andersson som öppnat Sperling & Co. 

 

Rekryterade med stöd  – fick ett snabbmatsproffs

Rekryterade med stöd – fick ett snabbmatsproffs

När Madelen Thors, som driver flera Subway-restauranger, först fick frågan om att anställa Jhonny Sjöstrand med stöd från Arbetsförmedlingen, var hon tveksam. Idag är hon väldigt glad att hon vågade. ”Vi har fått andra p...