Annons

Han tar över som ny hotellchef mitt i Coronakrisen

zoom Foto: Fjärna Herrgård & Spa
Foto: Fjärna Herrgård & Spa
PÅ NYTT JOBB: Fredrik Ländin är ny hotellchef på Färna Herrgård & Spa. Han har flera gånger förut gått in i ledande positioner på nya arbetsplatser – men den här gången är situationen helt annorlunda. ”Trots det extrema läget känner jag mig lugn”.
Annons

Grattis till din nya tjänst, vad fick dig att tacka ja?

– Stort tack! Jag är väldigt glad över att få den här möjligheten. Jag kände snabbt att här finns stora möjligheter för mig att vidareutvecklas samtidigt som jag kan hjälpa till att ta destinationen till ytterligare en nivå. Färna har en stark teamkänsla, en stor vilja att gå framåt samtidigt som man har ett långsiktigt ägande och är en destination med väldigt gott renommé i branschen.

Du har gått in i företaget under en väldigt tuff period för branschen i stort. Hur är det?

 – Det är kris här precis som i övriga branschen. Nästan alla konferenser är avbokade och de flesta privatgäster håller sig hemma. Just nu fokuserar vi på framtiden genom att försöka skapa en så bra utgångspunkt som möjligt, det kommer en tid efter detta. Och såklart tar vi hand om våra anställda och fortsätter ge de gäster som besöker oss nu en härlig upplevelse.

Hur har det varit om du jämför med när du tillträtt andra chefsjobb, vilka är skillnaderna?

 – Det går inte att jämföra. Självklart vill man lära sig verksamheten och kollegorna snabbt men dessa tre första veckor har mest handlat om att minska skadorna av krisen, så det är klart att jag ser fram emot när restriktionerna lättar. Men jag har blivit enormt väl bemött av alla, jag har kommit till ett härligt gäng vilket jag är väldigt glad över.

Vad vill du tillföra till Färna Herrgård & Spa?

 – Jag vill förädla det fina arbete som redan har lagts ner. Men jag vill också utveckla och ta Färna vidare framåt. Färna är en unik destination som har mer potential vilket är väldigt spännande, men konkurrensen  är hård så vi får aldrig slappna av. Vi vill bli Sveriges främsta destination när det kommer till mat-, spa och naturupplevelser. Då krävs hårt arbete och ett långsiktigt tänk.

Ni ska enligt ett pressmeddelande inom kort presentera en större satsning som innebär ökad kapacitet, hur går tankarna kring att våga satsa trots krisläget?

 – Det kommer komma en tid efter detta, och förhoppningsvis ett allt större resande inom Sverige. Vi måste ha framtidstro. Trots det extrema läget känner jag mig lugn med att vi reser oss, frågan är bara när. Vi tänker och planerar långsiktigt. Jag är otroligt glad och stolt att få komma till ett gäng med vd Wenche Engström i spetsen som har just det, vi ser positivt på framtiden.