Annons

Hans nya uppdrag: Locka gästerna

zoom Kenneth Hallström.
Kenneth Hallström.
KARRIÄR. Kenneth Hallström är ny driftschef för Restaurang Hantverket och mötesavdelningen Sturegatan 15, som båda ingår i Stockholm Meeting Selection. Han kommer närmast från jobbet som vd för Broms.
Annons

Du har i uppdrag att utveckla verksamheterna. Vad är det som behöver utvecklas?

– Vi är två anläggningar vägg i vägg. När det gäller Sturegatan 15 handlar arbetet om att få de som planerar citykonferenser att upptäcka våra fräscha möteslokaler.  Restaurang Hantverket, som öppnade i slutet av i april och där Fredrik Persson är kökschef, behöver naturligtvis fyllas med ännu fler gäster efter sommaruppehållet. Dels genom bra mat och service förstås och även med vår nya cocktailmeny i vår urhärliga bar.

Vad är det viktigaste du kan tillföra?

– Erfarenhet och värdsskap. Ett välkomnande. Jag är en glad skit!

Hur är du som ledare?

– Prestigelös. Absolut. Jag gillar att vara på golvet. Du kan hitta mig i disken, eller sortera bland soporna. Jag gillar jobbet och jag får energi av gästerna och medarbetarna. Att vara inblandad i driften är själva drivkraften.

Vilken kunskap är du mest stolt över?

– Jag vet att jag är bra på att skapa god stämning. Det är grunden till mycket av min framgång. Och så kan jag så klart siffror och annat som måste till. 

Vilken egenskap har du mest nytta av?

– Att jag kan människor. Interaktion. Som gäst ska man känna sig trygg i en matsal och jag kan skapa förtroende.

Vilken egenskap letar du efter hos nya medarbetare?

– Ett team består av olika individer och man kan inte ha bara samma sorts medarbetare, så klart – men alla måste ha ett gott hjärta och tycka att det är kul med människor. Utifrån det bygger man sedan på med specialkunskaper. Även kocken i köket måste tycka om människor även om kocken inte alltid möter gästen öga mot öga. Det handlar om att alla i teamet måste förstå och se gästens perspektiv. Och så måste man ha kul på jobbet! 

Du har jobbat en vecka. Har det varit kul hittills?

– Ja, absolut! Det är ju som att börjar skolan när man börjar på ett nytt jobb – huvudet är fullt. Och det är så roligt att jobba med unga människor.

Du är även mentor i Visitas Kulnet-program för unga ledare. Vad får du ut av det?

– Massor! Det är nästan så att jag borde betala för att göra det där. Från början var det ett kvinnligt nätverk men sedan även män fick delta för cirka fem år sedan har jag varit med. Det ger mig så mycket att coacha unga människor i ledande befattningar. Den yngre generationen tänker inte likadant som min och det är viktigt att förstå det och anpassa ledarskapet därefter.

Du har närmast varit vd på Broms och var med att starta Ett hem 2011. När har du trivts som bäst i ditt yrkesliv?

– Oj. Kanske har jag det bästa framför mig. Men mina tio år på Lydmar Hotel på Sturegatan 10 var helt fantastiska. Så lång tid, att jobba med Pelle Lydmar, variationen av uppgifter … Vi vred och vände på allt och experimentlustan har präglat mig sjukt mycket. Och att vara med och starta Ett Hem … Jag har verkligen haft kul på jobbet. Om man tar hand om personalen dessutom så att den har kul, då är 90 procent klart.

Hur då?

– Ja, men om du inte trivs, varför ska du då ge allt? Det handlar inte om flams och trams och basen och rutinerna ska så klart fungera. Du ska få lön och rätt lön osv. När det fungerar så kan man freebasea utifrån det – gud vilket töntigt uttryck. Men i alla fall. Om du som gäst blir bemött av någon som har kul så ser du det. Som ledare måste man se till att förutsättningarna finns.

Vad ser du fram emot mest i din nya roll?

– Att det ska vara en proppfull krog. Det är det bästa som finns. Som i lördags när Veronica Maggio spelade på Stadion och folk stannade till hos oss innan och efter konserten.