Annons

Hon ska leda Gotlands besöksnäring framåt

zoom Frida Ganshed vill öka samarbetet inom näringen,<br />
 men också med andra näringar och regioner.<br />
 Foto: Pressbild/Colourbox
Frida Ganshed vill öka samarbetet inom näringen,
men också med andra näringar och regioner.
Foto: Pressbild/Colourbox
PÅ NYTT JOBB. Frida Ganshed blir ny verksamhetsledare för Gotlands Förenade Besöksnäring. ”Jag vill att andra destinationer om några år kommer snegla avundsjukt på Gotlandsmodellen”, säger hon till Besöksliv.
Annons

Frida Ganshed har sedan tidigare arbetat med besöksnäringsfrågor på nationell nivå som kommunikationsstrateg på Visita. För drygt ett år sedan återvände Frida hem till Gotland och har sedan dess arbetat med regional utveckling på Region Gotland. När möjligheten att återigen få jobba med besöksnäring dök upp tvekade hon inte.

– Jag tycker att besöksnäringsfrågorna är otroligt viktiga, och att få driva dem på en plats som man bryr sig mycket om känns extra roligt, säger Frida Ganshed och fortsätter:

– Det här är en viktig basnäring som skapar jobb över hela landet, både i glesbygd och i städer. Jobb som inte kan flytta till andra länder som när en produktion flyttas utomlands.

Vad har du för planer för Gotlands besöksnäring?

– Jag vill vara med och föra Gotlands besöksnäring framåt. Vi ska dels öka samarbetet inom näringen, men också med andra näringar och regioner. Jag vill att andra destinationer om några år kommer snegla avundsjukt på Gotlandsmodellen och vilja arbeta som oss.

Hur ska ni få företagen att vilja samarbeta mer?

– Jag ska börja mitt arbete med att träffa medlemmarna och fråga hur de vill samarbeta, jag ser fram emot att lyssna på deras åsikter.

Vilka är Gotlands största utmaningar som destination?

– Den viktigaste utmaningen är att utveckla besöksnäringen på ett hållbart sätt. Vi måste också se till att få en bättre fördelning av gäster, en jämnare fördelning, under hela året. Jag har inga svar än på hur vi kan lyckas med det, men det är en av frågorna som jag ser fram emot att arbeta med.

Frida Ganshed tillträder som verksamhetsledare efter Matz Bengtsson 1 mars 2020.