Annons

”Jag älskar när våra ytor fylls av AW-sugna gäster”

zoom Danijela Salov, hotelldirektör på Scandic no 53. Foto: Pressbild
Danijela Salov, hotelldirektör på Scandic no 53. Foto: Pressbild
KARRIÄR. I våras återvände Danijela Salov till Stockholm, där hon en gång påbörjade sin karriär i hotellreceptionen. Nu är hon hotelldirektör på cityhotellet Scandic no 53.
Annons

Hur känns det nu, efter ett halvår som hotelldirektör på Scandic no 53?

– Det känns helt fantastiskt och framför allt jätteroligt att vara tillbaka på hemmaplan. Jag har kommit väl in i min roll och fick det varmaste mottagandet av mina fina kollegor. Det är ett starkt medarbetarlag som lär mig nya saker varje dag, säger Danijela Salov.

Du började din karriär inom Scandic i Stockholm, berätta!

– Jag började på Scandic Järva Krog för över tio år sedan, i receptionen. Sen fick jag testa flera olika roller och gick även Scandics interna ledarskapsprogram Talent@Scandic. Mitt första uppdrag som hotelldirektör var på Scandic Borlänge, dit jag kom 2021. Det var otroligt roligt, ett jättehärligt hotell.

– När jag började där återvände skidsugna turister efter pandemin och även sommarturismen skulle komma igång och blev fantastisk det året, många svenskar hade ju upptäckt att semestra på hemmaplan. Dessutom ligger hotellet strategiskt bra nära Leksand sommarland som lockar.

Berätta om Scandic no 53, det är lätt att gå förbi på Kungsgatan förutom flaggan på fasaden.

– Det är lite av en gömd city-pärla skulle jag säga och många reagerar på hur stor det är när de kommer in till vår ljusgård och fantastiska innergård vi håller öppet på somrarna. Vi ligger bokstavligen i hjärtat av Stockholm i en anrik byggnad som på sena 1700-talet faktiskt var lägenheter. Det är därför vi har så många vackra kakelugnar runt om i hotellet.

– Vi besöks av många affärsresenärer och turister som vill upptäcka Stockholm. Vårt läge är kanon och hit glider du in om du vill ta en god pizza eller njuta av italiensk öl, oavsett om du bor på hotellet eller inte.

Du har varit på plats sedan i somras och börjar bli varm i kläderna, vad har varit bäst hittills?

– Det absolut bästa var de första dagarna när jag fick ett sånt otroligt välkomnande av kollegorna och att få lära känna dem. Men även Scandics 60-årsfirande var en verklig festlig tillställning här, då bjöd vi in till en frukostfest på alla våra hotell samtidigt. Alla slöt upp, högg i och teamet tyckte det var jättekul. Det var i november, vilket var samma månad som vi blev omcertifierade av Svanen och deras nya, tuffa kriterier. Det var en otrolig stolthet för alla.

Vad är ditt tips till någon som vill börja inom besöksnäringen?

– Det finns så många och stora utvecklingsmöjligheter i branschen, jag har ju gjort den resan själv. Jag började i receptionen och så har jag haft olika roller fram tills nu när jag är hotelldirektör. Tycker man det är roligt att jobba med människor så är det rätt plats också. Många tror att hotell mest handlar om reception och städning – men det finns så mycket mer! Är man intresserad av teknik och säkerhet kanske fastighetsskötare är en spännande roll till exempel, möjligheterna är många.

Är den främsta drivkraften att jobba med människor?

– Ja, dels möter man så många gäster, men också så många kollegor man samarbetar med, det är otroligt roligt. Jag älskar den här branschen som jag alltid har jobbat inom. Man lär sig något nytt varje dag och det finns stor utvecklingspotential.

Scandic no 53 öppnade 2014 och fyller 10 år 2024, har ni börjat planera festen ännu?

– Exakt, inte än, men det ska nog märkas, vi har ju stora, välkomnande ytor och har fantastiska möjligheter för evenemang och mingel. Jag älskar när våra ytor fylls av AW-sugna gäster och jag vill att vårt hotell ska fortsätta sprudla av liv många år till, säger Danijela Salov.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...