Annons

”Jag är nyfiken och modig”

zoom En av besöksnäringens utmaningar är att ge det lilla extra, tycker Hanna Forssell. Foto: Comfort Hotel
En av besöksnäringens utmaningar är att ge det lilla extra, tycker Hanna Forssell. Foto: Comfort Hotel
PÅ NYTT JOBB. Hanna Forssell, ny hotelldirektör på Comfort Hotel i Norrköping är en sann lokalpatriot: ”Här finns mycket som ger staden själ”.
Annons

Hon kommer närmast från en tjänst som säljare för Nordic Choice Hotels så hon är väl bekant med kedjan men det här är hennes första jobb som hotelldirektör.

Du har sagt att du alltid har lockats av just Comfort Hotel. Kan du förklara vad som attraherar dig?

– Jag gillar det urbana och vårt gästlöfte om easy living för alla. Jag var en av de första gästerna på Comfort Hotel Norrköping när de öppnade i april 2016 och tycker verkligen att det är en cool produkt vi säljer. Comfort Hotel som kedja är enkelt, opretentiöst och vi försöker ständigt minska våra miljöavtryck.

Vad fick dig att tacka ja till jobbet?

– Jag är väldigt nyfiken och modig. Jag har många års erfarenhet som säljare av resor och det här kändes som det rätta steget för mig. Nordic Choice Hotel är en kedja med otroligt kompetenta medarbetare och jag kände att med det här teamet i ryggen kan jag göra mycket!

Vad är det bästa Norrköping har att erbjuda?

– Comfort Hotel Norrköping så klart. Nej, skämt åsido. Norrköping är en gammal industristad där man tagit tillvara på de gamla industribyggnaderna och gjort de till eventlokaler, restauranger, butiker vilket ger själ till staden tycker jag. Vi har även ett stort antal duktiga och innovativa krögare. Och icke att förglömma – Kolmården.

Men, du är också en sann lokalpatriot. Berätta.

– Jag är uppvuxen här i Norrköping. Har stort kontaktnät och känner stan väldigt väl.

Vilka är de största utmaningarna i besöksbranschen just nu?

– Att kunna erbjuda det där lilla extra. I en allt mer digital värld lägger gästerna stor vikt vid genuina upplevelser IRL. Och i Östergötland?

– Norrköping är verkligen på uppåtgående men generellt är det en utmaning att svenska gäster gärna åker utomlands istället för att turista i sitt eget land. Vi har ett land fullt av pärlor som är värda att besöka.

 Vad är en hotelldirektörs viktigaste uppgift, i ditt tycke?

– Att forma ett starkt team! En trygg, stabil och välmående personalstyrka som tycker att det är kul och värdefullt att gå till jobbet är guld värt. Jag gillar att ha roligt på jobbet, jag har aldrig söndagsångest.

Hur är du som chef?

– Jag vill hellre säga ledare än chef, för det är så jag ser mig. Jag försöker leda, guida och vara lyhörd. Jag lyssnar, ta till mig idéer, och försöker se analytiskt på olika saker. Jag är inte heller rädd för att testa nya saker, bara för att något funkar i Göteborg eller Oslo behöver det inte funka i Norrköping.

 Vilken egen upplevelse har du av ledarskap?

– Jag har haft många ledare under mitt arbetsliv, vissa bra, andra mindre bra. En bra ledare är lyhörd och lyssnar, tar till sig förslag men behöver inte alltid genomföra idéerna. En bra ledare måste också ha förståelse för andras olikheter.