Annons

”Jag blev helt förälskad”

zoom Solnedgång över Osbysjön. Foto: Osby Camping
Solnedgång över Osbysjön. Foto: Osby Camping
KARRIÄR. Daniel Daemi har massor av idéer om hur han ska driva Osby camping i Skåne. ”Osby är den perfekta destinationen för någon som vill slappna av och bara njuta av naturen”.
Annons

Daniel Daemi har haft tanken på att rrendera Osby camping i lite över tre år. Fröet såddes när han jobbade på Råbocka camping som ägs av Nordvästra Skånes Camping AB och som även är Osbys tidigare arrendator.

– Under min anställning blev jag ofta skickad till Osby Camping för underhållsarbete och liknande. Jag blev helt förälskad i campingen och dess charm, så mycket att när jag väl hade lediga dagar semestrade jag där.

Vad var det som var så underbart?

– Jag kände att Osby camping var den perfekta semesterdestinationen för någon som vill slappna av helt och bara njuta av naturen. För den har allt man kan önska, en promenad i den vackra skogen eller en fisketur i Osbysjön och du har fått terapi för själen. När kvällen väl närmar sig och solen börjar gå ner förvandlas campingen till en helt magisk plats.

Du var tidigare platschef på samma camping, var det självklart att du skulle ta över när det blev aktuellt?

– Jag tog platschefspositionen för att känna på från början till slutet av säsongen hur det var att driva campingen. Så man kan säga att säsongen 2020 var mina stödhjul.

Campingåret 2020 har varit svajigt, hur ser du på den osäkra tajmingen?

– 2020 lärde mig en hel del om den svenska campingbranschen som en helhet. Man insåg väldigt snabbt hur stor påverkan det hade att gränserna var stängda i andra länder, då det var en väldigt stor skillnad på beläggningen jämfört med tidigare säsonger.

Hade ni fler svenska gäster?

– Nej, det var inte bara de utländska camparna som uteblev utan även många svenskar som höll sig hemma. Vi gjorde det bästa vi kunde för att säkra campingen för de gäster som kom.

Du har sagt att du ska göra en hel del förändringar, kan du nämna några?

– Jag vet att Osby camping har mycket potential. Det finns inte så mycket att göra på plats just nu, men det ska förändras. Vi ska kunna erbjuda aktiviteter för alla åldrar och ha glassförsäljning. Om allt går som det ska siktar vi på att kunna ha året runt-öppet. Jag skulle även vilja samla olika turismaktörer i området för att hitta sätt att skapa en mer komplett upplevelse för våra gäster.

Du har också sagt att det är en liten camping med stor potential vad menar du då?

– Osby camping är inte som vilken camping som helst. Då campingen sluttar ner mot Osbysjön så får alla tomter en helt fantastisk vy över den magiska solnedgången som vi har varje molnfri kväll, och Osbysjön är en sjö med gott om fisk och inget krav på fiskekort.

Vad måste man vara bra på för att framgångsrikt driva en camping?

– Att driva en camping kräver stort engagemang och att man kan lyssna på gästens behov, för det är alltid de som ska vara i centrum.

Vilka är dina främsta styrkor?

– Jag har alltid varit väldigt duktig på att vara hitta på idéer. Sedan är jag en väldigt social och utåtriktad person som trivs bland olika typer av människor, det gör campingyrket perfekt för mig.

Vilka är dina mål och ambitioner med Osby camping?

– Mitt främsta mål är sätta Osby camping på kartan. Helårscamping har varit väldigt efterfrågat, och är något jag skulle vilja förverkliga denna säsong.

Vad tror du om campingåret 2021?

– Vi förbereder oss på att scenarier baserade på hur pandemin utvecklas. Det första scenariot är baserat på att situationen förblir som den var förra säsongen och då drar vi in på allt och bara fokuserar på att minimera riskerna. Det andra alternativet är att restriktionerna börjar lätta och då ska vi fokusera på både aktiviteter och evenemang för campare och lokalbefolkningen.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter