Annons

”Jag vill överträffa förväntningar”

zoom Raymond Almert
Raymond Almert
KARRIÄR. Efter över 30 år i restaurangbranschen breddar Raymond Almert sitt perspektiv och blir ny general manager för Best Western and hotel i Stockholm.
Annons

Grattis till det nya jobbet! Hur känns det?

– Tack snälla! Det känns bra. Egentligen är det väl inte så mycket nytt. Jag har varit här på hotellet i fem år, men med ansvar för restaurangen. Nu ansvarar jag för hela driftenheten och behöver ha ett bredare synfält. Det blir dubbelt av allt – en större organisation och en större budget. Den största skillnaden är nog att jag blir mer synlig och närvarande i hotellet. Jag älskar att vara ute bland våra gäster.

Vad var det som lockade dig med jobbet?

– Möjligheten att få en ny personlig utveckling. Jag har jobbat i restaurang sedan 1992 då jag var 16 år och klev in som lärling på Gyldene freden. Det har varit fantastiskt, men jag har aldrig fått sätta min egen prägel på en hel hotellverksamhet.

Vad är din prägel?

– Jag vill se till att vi levererar en upplevelse långt utöver det vanliga. Vi ska vara kända för ett villkorslöst värdskap, vilket för oss betyder att alltid i alla led försöka överträffa gästens förväntningar. Om vi kan göra deras dag bättre än vad de hade tänkt att den skulle bli kommer det att leda till en wow-upplevelse. De ska gå härifrån och känna att ”det här hade jag inte räknat med”.

Vad ser du för utmaningar i jobbet?

– Det är väl kanske att jag personligen behöver lägga band på min otålighet. Jag är inte känd för att låta saker ta tid. Jag vill att det ska gå fort. Men jag måste också inse att allt inte behöver hända direkt. Jag får bromsa lite. Jag behöver inte förändra världen första veckan. Det är också viktigt att få med personalen på tåget – att ge dem en chans att glänsa.

Vad har du för personlig drivkraft?

– Det är just det här med att överträffa förväntningar. Det finns inget härligare än att lämna en gäst med ett leende som beror på vad vi gjorde. Det är de små sakerna som gör det. Den amerikanske krögaren Will Guidara har ett uttryck som är ”Unreasonable hospitality”, vilket för mig översatt betyder villkorslöst värdskap. Det är det som personifierar mig.

Vad hoppas du kunna åstadkomma i din nya roll?

– Jag vill få vara med och påverka utvecklingen av hela hospitality-branschen. Att alltid sätta gästerna framför oss själva. Sedan brinner jag också för det sociala engagemanget. Jag vill fortsätta att jobba med Ronald McDonald Barnfond, där jag är ambassadör. Vi har också ett nytt samarbete med Arbetskamraterna. Det är en ideell förening som förmedlar kontakt mellan personer med intellektuella funktionsnedsättningar och företag som vill hitta en lojal och personlig arbetskraft.

Berätta mer om det!

– Jag ville börja jobba med något sådant här projekt och tog kontakt med Svenska Downföreningen. Vi tog ett möte och sedan fem veckor tillbaka har vi Benji här hos oss. Han har downs syndrom och jobbar i köket varje fredag. Vi har egentligen sagt att vi inte ska ha lunch, men nu tänker jag mer och mer att vi ska börja köra lunch med Benji på fredagar framöver. Då ger vi honom en större möjlighet att utvecklas. Det är så underbart att jobba med de här personligheterna – det är en sådan värme, lojalitet och arbetsmoral. Många tror att det är svårt att göra något sådant här. Man kanske vill, men vet inte hur. Därför upplåter vi nu våra lokaler och har bjudit in verksamheter, organisationer och politiker till den 17 april för att Arbetskamraterna ska få berätta om sitt arbete.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...