Annons

Malmö Arena Hotels nya vd tror på färre men längre möten

zoom Linda Persson, vd, Malmö Arena Hotel Foto: Ameli Rosenqvist Green
Linda Persson, vd, Malmö Arena Hotel Foto: Ameli Rosenqvist Green
KARRIÄR. Hon har varit med ända sedan starten 2015. Nu axlar Linda Persson rollen som vd för Malmö Arena Hotel.
Annons

Vad är det som lockar med nya uppdraget?

– Jag började jobba här redan ett år innan hotellet öppnade och vill gärna vara med och forma det även framåt. Sedan befinner vi oss också på en spännande plats, i nya stadsdelen Hyllie i södra Malmö som ständigt utvecklas.

Hur är det att arbeta på Malmö Arena Hotel?

– Det är en av de mest levande och roliga arbetsplatser jag varit på – och då har jag ändå varit på många roliga arbetsplatser. Hotellet ligger precis i anslutning till Malmö Arena och invid Malmömässan, vilket gör att vi har allt från läkarkongresser till öl- och whiskymässor, sportevenemang, melodifestivaler och e-sportstävlingar – inte en dag är lik den andre! Och gäster med olika behov och kravställning att anpassa oss till. Vårt team är fantastiskt på detta.

I maj 2019 berättade vi att ni öppnat 100 nya rum. Kan det så här i efterhand ses som en felsatsning, med tanke på pandemin?

– Nej, det var covid som var problemet, inte vår satsning (skratt). Vi har ju börjat fylla hotellet igen, även om den internationella delen ännu inte kommit igång. Vanligtvis har vi 50 procent internationella gäster. Men vi hade en jättefin sommarbeläggning och har en stark publik i familjerna som kommer hit. Och så fort det är ett event säger det bara smack och då behövs volymen. Men det är klart att pandemin varit en stor utmaning.

Hur lyckades ni ändå landa på fötterna?

– Jag tror det framför allt handlar om att vi har lyckats behålla nästan all personal och har mycket kompetens i huset. Många har varit här sedan start och kan huset och verksamheten. Sedan är området Hyllie bara till hälften färdigbyggt. Det är mycket byggprojekt och även byggare behöver övernattningar. Konferensen har tickat på hela tiden och eftersom vi har så stora utrymmen har vi haft möjlighet att se till att folk varit utspridda och säkra.

– I höstas var det mycket fokus på att ha kul ihop och samla teamet igen. Den trenden hänger i. Vi tror det kommer bli färre möten än tidigare, men att de som kommer stannar längre och satsar mer.

Hur ser det ut inför sommaren?

– Vi saknar fortfarande det internationella klustret, men har events i början av sommaren och förväntar oss att den svenska industrisemestern innebär att vi har fullt, liksom 2020 och 2021. Hyllie är en perfekt knutpunkt för familjer och andra som vill besöka Köpenhamn, Österlen och Malmö.

LÄS ÄVEN:
Malmö Arena Hotel växer: ”Här är en besöksnäringsmotor”

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter