Annons

Malmö Arena Hotel växer: ”Här är en besöksnäringsmotor”

zoom Hotellets läge mellan Malmö Arena och Malmömässan är<br />
 ett område där företag etablerar sig. Foto: Pressbild
Hotellets läge mellan Malmö Arena och Malmömässan är
ett område där företag etablerar sig.
Foto: Pressbild
NYHETER. I maj öppnar Malmö Arena Hotel 100 nya rum. För Malmös besöksnäring betyder det fler och större kongresser med fler besökare till staden och regionen.
Annons

Malmö Arena Hotel stod färdigt 2015 med 295 rum. Den 6 maj tillkommer ytterligare 100 rum som blir ett viktigt bidrag till den växande affärsregionen.

– Det starka tryck som ligger på området som besöksnäringsmotor gör att vi ser ett stort behov av fler rum, säger Linda Persson, hotellchef.

De nya flerbäddsrummen ligger i en egen huskropp i anslutning till Malmö Arena och har en högre standard än hotellets övriga utbud. De är mer ombonade och har golvvärme i badrummen.

– När arenan arrangerar internationella kongresser finns ett behov av fler rum och mer bekvämligheter, säger Linda Persson.

Hotellets läge mellan Malmö Arena och Malmömässan, ett område där företag etablerar sig, har betytt ett växande behov av fler rum. Men planerna på en utbyggnad har funnits sedan hotellet öppnade. Hotellet ligger 150 meter från tågstationen Malmö Hyllie.

– Huvudmålgrupp för rummen är kongressdeltagare och familjer. Under veckorna ser vi även ett behov hos företag som söker en mötesplats.

Under kort tid har flera hotell etablerat sig i regionen, som Petter Stordalens nyinvigda Quality Hotel the Mill i Malmö, och två nya som planeras i Helsingborg samt ytterligare hotellsatsningar i Köpenhamn. Linda Persson ser läget som en anledning till etableringstakten.

– Närheten till Europa blir allt viktigare. Och nu görs en stor satsning på Kastrup för att öka antalet avgångar och ankomster – det kommer att kräva fler hotellrum.

Så ni kommer att kunna fylla alla rum?

– Ja, vid stora evenemang på Malmö Arena bokar folk tre år i förväg, så vi ser en ljus framtid när det gäller bokningsläget.