Annons

Marie Herrey lämnar storstaden för Jukkasjärvi och Icehotel

zoom Den 1 september tillträder Marie Herrey som vd för Icehotel.
Den 1 september tillträder Marie Herrey som vd för Icehotel.
KARRIÄR. Det låter märkligt, men Marie Herrey längtar faktiskt till hösten. Det är nämligen då hon intar rollen som vd på Icehotel i Jukkasjärvi.
Annons

Marie Herrey har tidigare bland annat varit hotellchef för Novi Resort Visby, Vår Gård, Vildmarkshotellet Kolmården och nu senast Grand Hotel Saltsjöbaden. Dessutom har hon arbetat inom modebranschen och som fastighetsmäklare hos Sotheby’s i Kalifornien. Nu är det dags för nästa kapitel i karriären när hon den 1 september tillträder som vd för Icehotel.  

Grattis till nya jobbet!

– Tack snälla, det är så spännande.  

Vad är det som gör att det känns spännande?

– Det är någonting nytt. Även om det är ett hotell så är det samtidigt så mycket mer. Det är en destination, en bucket list för människor i hela världen och ett otroligt spännande varumärke att jobba med. Dessutom var jag mycket i norr som liten och dras till det vackra landskapet och lugnet som finns där. Det känns jättelockande.

Du bor i Stockholm. Vad är dina känslor inför att lämna storstaden?

– Det gör mig absolut ingenting. Jag är aldrig i stan ändå. Jag bor lite utanför, i Nacka, och är alltid i skogen, på jobbet eller ute med min hund. Det jag är mest oroad för är att hunden verkligen inte är någon snöhund. Men jag tänker att det löser sig. Däremot finns det inget hunddagis där, det har jag kollat upp. Jag får hoppas att jag träffar en pensionär eller någon som jobbar hemifrån som vill ta sig an hunden. Sedan tänker jag att jag kan flyga hem och hälsa på barnbarnen och mina vuxna barn. Man kan ta nattåg också och de kan komma och hälsa på mig. Det kommer att gå jättebra.

– Nästa fråga brukar förresten alltid vara om min man kommer flytta med mig.

Kommer din man flytta med dig till Jukkasjärvi?

– Haha! Min man sitter i riksdagen så vi får se vilka förutsättningar som finns efter höstens val. Men vi är vana vid att bo på olika håll ibland.

Du har tidigare även arbetat med mode och som fastighetsmäklare i Kalifornien, är det erfarenheter som du har användning av i ditt kommande uppdrag?

– Jag har ingen spikrak hotellbakgrund, det stämmer. Men huvudnyckeln har alltid varit service och försäljning, sedan är det inte intressant vad man säljer. Det är ändå samma sak i slutändan. Det handlar om försäljning och att ge service till kunden. Och man lär av allt man gör i livet.

Vad är dina planer för sommaren?

– Jag börjar mitt nya jobb 1 september. Innan dess ska jag ha sommarsemester, vilket är någonting jag inte är van vid. En ledig sommar är någonting nytt för mig. Nu längtar jag till hösten när jag får ta mig an det här roliga jobbet!