Annons

”Om tio år leder jag ett av Stordalens största hotell”

zoom Målmedeveten. Pieplow Benestam har länge vetat vilken karriär hon siktar på.
Målmedeveten. Pieplow Benestam har länge vetat vilken karriär hon siktar på.
KARRIÄR. Sedan hon var liten har Jenny Pieplow Benestam haft målet att bli hotelldirektör i sikte. Nu har hon knipit drömjobbet på Quality Hotel View i Malmö. 
Annons

Grattis till nya jobbet! Hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt. Det är en stor ära för mig att driva ett nytt stort hotell i ett av Öresundsregionens mest spännande och dynamiska områden. Jag ser verkligen fram emot min nya utmaning och längtar efter att påbörja mitt uppdrag.

 

Hotelldirektör. Är det ett jobb du drömt om länge?

– Större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag spenderat i hotell- och restaurangbranschen. Sedan jag var mycket ung har jag sagt att jag ska börja som sekreterare och sluta som vd!

 

Vad blir din viktigaste uppgift i din nya position?

– Teamet på Quality Hotel View har gjort ett fantastiskt pre-openingjobb. Hotellet har bara varit öppet i sju månader och det har varit en succé från start. Min viktigaste uppgift blir nu att leda och vidareutveckla Quality Hotel View och lyfta hotellet ytterligare en nivå och naturligtvis bibehålla nöjda gäster och skaffa nya.

 

Du kommer senast från jobbet som regional försäljningschef i Skåne och Danmark. Vad tar du med dig därifrån?

– Min långvariga erfarenhet av försäljning och mitt stora nätverk i Malmö med omnejd. Jag tar också med mig min breda erfarenhet av att haft förmånen under många år att jobba med alla våra varumärken i Nordic Choice Hotels. Jag tar med mig det bästa från varje varumärke in till Quality Hotel View.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som chef?

– Passionerad, driven, rak, personlig samt coachande! 

 

Vad gör ett bra hotell, enligt dig?

– Allt sitter i de mjuka värdena, vad som finns innanför skalet på hotellet. Servicen och personalen avgör om det är ett bra hotell eller inte.

 

Vad har du för relation till Hyllie där Quality Hotel View ligger? Finns det några sätt där stadsdelen och hotellet kommer att samverka?

– Jag har i min roll som regional försäljningschef varit med från allra första början när vi skulle sätta hotellet på kartan i Hyllie. Jag känner mycket väl till hela stadsdelen och har på mycket nära håll följt utvecklingen av Hyllie. Inte bara från hotellets sida utan jag bor själv på cykelavstånd från Hyllie. Vi samverkar redan idag på flera sätt och kommer fortsatt jobba nära staden för att tillsammans utveckla denna spännande del av Malmö.

 

Ni har stora konferensmöjligheter. Hur tänker du kring att möta framtidens konfererande gäster?

– Vårt läge i Hylle är en stor fördel. Vi kommer i ännu större utsträckning dra nytta av närheten till Kastrup och Köpenhamn. Att konferera på vår sida av sundet har många fördelar, en är att det är mer förmånligt prismässigt. Vi har redan idag många danskar som väljer att lägga sina möten hos oss. Vi vill också lyfta hotellet till att bli mer av ett flygplatshotell, där kunderna flyger in från olika destinationer och tar tåget över. På tolv minuter sitter de sedan i en konferenslokal på Quality Hotel View. Det är inte många hotell i Sverige som kan slå närheten till en internationell flygplats som Kastrup.

 

Vad är viktigast för dig på hotell: En skön säng, bra frukost eller serviceupplevelsen?

– Serviceupplevelsen väger störst hos mig i val av hotell, första bemötandet och jag vet direkt om det är ett bra hotell eller ej!

 

Har du något favorithotell i världen?

– Hotel Royal i Evian Frankrike är ett av mina absoluta favorithotell som jag återkommit till under många år.

Stjärnkockens expertråd för ett optimalt workflow i restaurangköket

Stjärnkockens expertråd för ett optimalt workflow i restaurangköket

Daniel Müllern – stjärnkocken känd från Kockarnas Kamp, tävlingen Årets Kock och TV4 Nyhetsmorgon – driver till vardags restaurangen Tumült i Ystad. För att kunna fokusera 110 procent på gästerna är det avgörande med ett...