Annons

Profilen i Saltsjöbaden ny ledare för näringen

zoom Katarina Romell är Visitas region Stockholms nya ordförande.
Katarina Romell är Visitas region Stockholms nya ordförande.
KARRIÄR. Visitas region Stockholm har valt ny ordförande. Uppdraget går till Katarina Romell, vd på Vår Gård.
Annons

Grattis! Varför antog du uppdraget?

– Jag är så glad för att ha fått förtroendet. Visita Stockholm har en väldigt kompetent och väl sammansatt styrelse och jag hoppas att våra medlemmar ska märka att vi gör skillnad. Vi ska jobba hårt med de frågor som våra medlemmar ser som prioriterade.

Vilken fråga känner du extra starkt för?

– Jag vill inte ha en egen agenda utan höra vad medlemmarna vill och sedan leverera på det. Walk the talk. Men en generell utmaning är att behålla branschen attraktiv och få in unga medarbetare som stannar. Jag har ofta pratat om att vi är en rolig näring och vi måste kommunicera det utåt.

Du driver Vår Gård i Saltsjöbaden sedan 2006 och har skapat en prisad anläggning. Vilken är din största utmaning?

– Min utmaning består av att alltid, alltid fundera igenom om jag har energi och ambition för de arbetsuppgifter jag tar på mig. Vare sig det handlar om Vår Gård, Visita eller min mans bolag så är min ambition att alltid lyssna på vad som behövs just nu, sedan skapa förutsättningar för att leverera.

Hur skulle du vilja att besöksnäringen utvecklas de närmaste tio åren?

– Branschen ska vara föregångare. En trendkänslig näring som etablerar nya sätt att tänka på vad gäller arbetssätt, anställningsformer samt hur vi tjänar våra pengar. Det är viktigt att vi framstår som den seriösa näring som vi till största delen är. Besöksnäringen ska vara en stabil och framåtriktad basnäring.