Annons

100-årsjubileum på Hotell Kristina

zoom Ewa Wikland, vd Hotell Kristina
Ewa Wikland, vd Hotell Kristina
NYHETER. I maj 1924 öppnade den anrika internatskolan Sigtunaskolan. Jubileet firades med öppet hus och rundvandring i det som numera är Hotell Kristina.
Annons

I Sigtuna, mellan Stockholm och Uppsala, ligger Hotell Kristina. Byggnaderna som det familjeägda hotellet huserar i är inga vanliga hotellbyggnader, hotellrummen var en gång i tiden elevrum för flera hundra internatelever.

– Det är tre väldigt vackra funkisbyggnader och mycket är sig likt från tiden som skola. Vår restaurang ligger på samma plats som internatet hade sin elevmatsal, och köket ser nästan likadant ut som det gjorde på den tiden, säger Ewa Wikland, vd på Hotell Kristina.

Familjeägt hotell

I maj 1924 – för hundra år sedan – grundades Sigtunaskolan och var verksam till 1980 då den slogs ihop med Humanistiska Läroverket. 1990 förvandlades internatskolan till Hotell Kristina.

– I början var vi helt och hållet en kursgård. Men vi har under åren öppnat oss mer och mer för privatgäster. Vi har exempelvis sommarhotell med fokus på privatgäster. Men vår närhet till Arlanda innebär dock att våra gäster i huvudsak är konferensgäster. Det är ett väldigt bra läge som gör att vi med fördel och enkelhet kan arrangera konferenser med gäster från hela världen.

Hur är det att driva hotell idag?

– Det är en fantastisk bransch där den ena dagen aldrig är den andra lik. Men vi märker såklart av konjunkturläget och att många gäster håller hårdare i sina pengar och skalar av lite grann. Det gäller att ha en bred portfölj av kunder.

I maj 1924 öppnade den anrika internatskolan Sigtunaskolan. 100-årsjubileet firades den 4 maj med öppet hus och rundvandring i det som numera är Hotell Kristina.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...