Annons

Adam & Albin storsatsar i Slakthusområdet

zoom Adam Dahlberg och Albin Wessman renoverar just nu hus 26 i Slakthusområdet för att nästa år öppna en ny restaurang.  Foto: Peter Rutherhagen
Adam Dahlberg och Albin Wessman renoverar just nu hus 26 i Slakthusområdet för att nästa år öppna en ny restaurang. Foto: Peter Rutherhagen
NYHETER. Kockduon Adam & Albin har påbörjat ett nytt stort projekt: de ska bli en del av det nya Slakthusområdet och om ungefär ett år slår de upp dörrarna till sin fjärde restaurang. "Vi gillar att sätta våra egna avtryck från start och vara med och utveckla något från grunden", säger Albin Wessman.
Annons

Slakthusområdet befinner sig i ett omvälvande läge. Området har sedan invigningen för över 100 år sedan varit centrum för industrier – nu ska det förvandlas till Stockholms mötesplats för mat och kultur. Adam Dahlberg och Albin Wessman som har flera välkända krogar runt om i Stockholm gör här sin hittills största satsning någonsin.

– Det känns superkul, den är större än våra andra projekt. Det kommer finnas ungefär 150 platser i en unik, fantastisk lokal, säger Albin Wessman.

Det är än så länge tidigt i processen och restaurangen förväntas vara redo under hösten eller vintern 2022. I nuläget jobbar de hårt med arkitekturen och det är enligt Albin Wessman mycket som måste klaffa och inget som kan stressas fram.

Vad kommer restaurangen att erbjuda?

– Vi är fortfarande hemlighetsfulla, vårt interna arbetsnamn är Solens mat. Vi blickar lite åt Los Angeles och sättet man tolkar både medelhavet, mellanöstern och Sydamerika på men såklart med en personlig tolkning.

Adam och Albin är välkända namn inom restaurangbranschen. De har tillsammans tre andra krogar i Stockholm: Adam/Albin, Raamen och MisshuMasshu. Kockduon erbjuder även catering och kurser i både mat och vin. De senaste somrarna har de också öppnat Ön under sommarmånaderna.

– Vi har haft drömmen om att ta nästa steg om något intressant dyker upp. Vi har fått många förslag och just det här kändes rätt. Som kock har man en koppling till Slakthusområdet man har spenderat tid här med leverantörer och hämtat råvaror och produkter. Lokalen är också i sig en anledning, den har detaljer som inte går att hitta inne i stan. Allt det här lockar och vi tror på det långsiktigt.

I och med att Slakthuset blir ett nytt område säger Albin Wessman att en av de största utmaningarna är att de inte kan nyttja ett redan existerande flöde. Han fortsätter:

– Vi måste skapa en helt ny plats men det är det vi går i gång på och det var samma sak när vi öppnade våra andra ställen. Vi gillar att sätta våra egna avtryck från start och vara med och utveckla något från grunden.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...