Annons

Affärsresandet kan gynnas av nya flyglinjer till Visby

zoom Flygbolaget Air Leap startar två nya flyglinjer som ska trafikera<br />
 Visby från Stockholm, från och med den 25 maj.
Flygbolaget Air Leap startar två nya flyglinjer som ska trafikera
Visby från Stockholm, från och med den 25 maj.
NYHETER. Reserestriktionerna har slagit hårt mot Gotlands besöksnäring. Men snart ökar möjligheten till att snabbt kunna ta sig till och från ön. ”Det här påverkar besöksnäringen positivt”, säger Frida Ganshed på Gotlands besöksnäring.
Annons

På grund av coronaviruset har en rad flygbolag upphört eller minskat antalet flyg till ett stort antal destinationer och länder. Gotland är inget undantag, men nu bryts trenden i och med att flygbolaget Air Leap startar två nya flyglinjer som ska trafikera Visby från Stockholm, från och med den 25 maj.

Linjerna flygs på kommersiell basis. Visby – Arlanda kommer trafikeras enligt trafikplikten, det vill säga en tur och retur, lunch och eftermiddag, måndag till fredag samt söndag. Visby – Bromma kommer till en början att trafikeras med en tur och retur, morgon och lunch, måndag till fredag.

Visby flygplats hade omkring 450 000 resande till Stockholm årligen innan coronakrisen och de minskade möjligheterna att ta sig till och från fastlandet, som går hand i hand med uppmaningen att inte göra onödiga resor, har drabbat besöksnäringen på Gotland hårt.

– Innan Corona hade vi relativt bra flyglinjer och hög turtäthet, det vi arbetade för då var fler direktlinjer till andra destinationer än Stockholm, säger Frida Ganshed, verksamhetsledare för Gotlands besöksnäring.

Hur tror ni att det ökade antalet flyglinjer nu kommer att påverka besöksnäringen på Gotland?

– Det påverkar besöksnäringen positivt, möjligheten att ta flyget gör att fler på sikt väljer att flyga hit för exempelvis en weekend. Sedan tror vi också att affärsresandet gynnas och till viss del kan komma igång igen, vilket såklart påverkar hotellens beläggning positivt, säger Frida Ganshed.