Annons

Aktörer i Linköping går samman för att utveckla stadskärnan

zoom Stora torget i Linköping. Foto: Visit Linköping
Stora torget i Linköping. Foto: Visit Linköping
NYHETER. Linköping har blivit utsett till Årets stadskärna tre gånger. Nu Fortsätter utvecklingen för att göra staden ännu mer besöksvänlig. I dag arrangeras ett större dialogtillfälle med olika aktörer.
Annons

Satsningen på stadskärnan görs för att kunna möta olika samhällsförändringar och nya marknadsförutsättningar. Både Linköpings näringsliv, fastighetsägare, kulturliv och kommun är engagerade i frågor kring hur stadskärnan ska kunna anpassas till framtida förutsättningar så som förändringar av livsstilar, nya handelsmönster och digitaliseringen.

Sammanlagt kommer tre större dialogtillfällen att hållas.

– Många fastighetsägare och näringsidkare brinner för att utveckla och bredda stadskärnans innehåll. Med denna satsning tar vi, tillsammans, det nödvändiga gemensamma steget för att möta framtida möjligheter och utmaningar, och försäkrar oss om att vår stadskärna även i framtiden är levande och attraktiv för nya och befintliga kommuninvånare, aktörer och besökare, säger Niklas Borg, kommunstyrelsens ordförande (M) i Linköpings kommun.

Vid det första dialogtillfället i dag onsdag kommer ett 60-70 tal personer från olika privata och offentliga aktörer att delta.

Utöver de tre större dialogtillfällena hålls även samtal i mindre grupper, om specifika ämnen som kulturliv, torg och parker, mobilitet, varutransporter och kulturmiljö.