Annons

”Alla hjärtans dag är extra betydelsefullt nu”

zoom Hotel Kung Carls vd Marcus Östlundh menar att traditioner kan vara extra viktiga i ekonomiskt osäkra tider. Pressbild: Hotel Kung Carl
Hotel Kung Carls vd Marcus Östlundh menar att traditioner kan vara extra viktiga i ekonomiskt osäkra tider. Pressbild: Hotel Kung Carl
KÄRLEKSNYHETER. På Hotel Kung Carl i Stockholm firas alla hjärtans dag hela veckan. Besöksliv har pratat hotellpaket, valutaeffekt och romantik med hotellets vd Marcus Östlundh.
Annons

Berätta om alla hjärtans dag-erbjudandet hos er.

– Vi har skapat ett ”Love Package” med övernattning och en hel del godsaker på rummet som bubbel, chokladfat, frukt med mera. Eftersom alla hjärtans dag infaller på en tisdag i år har vi valt att låta paketet vara tillgängligt hela veckan, säger Marcus Östlundh, vd Hotel Kung Carl.

Och det här inte första gången ni har erbjudanden inför alla hjärtans dag?

­– Nej, det har alltid varit en stor dag för oss på Hotel Kung Carl – och varje år tas nya paket och idéer fram. I vår restaurang, Bistro La Belle Epoque har vår kökschef tagit fram en trerätters meny med influenser från kärlekens land – Frankrike. I övrigt har vi små hemliga överraskningar som våra gäster kommer att få uppleva under dagen.

Är det extra viktigt att erbjuda gästpaket av det här slaget i ekonomiskt osäkra tider?

– Jag skulle nog vilja påstå att en dag som alla hjärtans dag är extra betydelsefull under ekonomiskt osäkra tider – framför allt för vår restaurangverksamhet. Hushållen har ju fått mindre pengar att röra sig med och många drar säkert ner på antalet krogbesök. Då blir det extra viktigt för många att ändå göra något roligt på alla hjärtans dag.

Är det ett bra sätt att locka gäster mitt i veckan?

– En tisdag är normalt inte en särskilt bra krogdag – och därför kommer det väldigt lägligt i år.

Märker ni av förändrade gästbeteenden nu då många är oroliga över lågkonjunktur, har ni exempelvis fler utländska gäster pga. den svaga kronan?

– Januari och februari är för Stockholm inte månader som lockar utländska turister i någon större grad, så valutaeffekten ser vi först framåt våren och sommaren. Vi ser tendenser på marknaden att lågkonjunkturen är på intågande – men inte så pass mycket att vi märker det på den totala försäljningen. Vi tror och hoppas att kunna uppnå all-time-high under q1.

Vad är dina förväntningar på alla hjärtans dag-firandet på hotellet den 14:e?

– Mina förväntningar på firandet här på Hotel Kung Carl är att vi ska skapa ännu mer magi än vad vi lyckades med vid förra årets Alla hjärtans dag. Då inträffade den bara dagar efter att Corona-restriktionerna hade släppts, så det blir en härlig utmaning.

Och dagen till ära, vilken tycker du är Stockholms mest romantiska plats?

– Stockholms ytterskärgård är nog det mest romantiska vi har att erbjuda – men dit vill man ju inte bege sig en februaridag. Därför slår jag ett slag för Kung Carls nyrenoverade deluxe-rum med balkonger ut mot Birger Jarlsgatan och Stureplan. Där råder hög romantikfaktor, säger Marcus Östlundh.

Läs även om hur Countryside Hotels laddade inför alla hjärtans dag.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...