Annons

Allt viktigare för campingar att satsa hela året

zoom Leon Imming, marknadschef på Lagunen Camping i Strömstad.  Foto: Lagunen Camping
Leon Imming, marknadschef på Lagunen Camping i Strömstad. Foto: Lagunen Camping
”Vi ser en stor potential under vår, höst och vinter,” säger Leon Imming, marknadschef på Lagunen Camping i Strömstad.
Annons

Det har hänt mycket inom campingturismen de senaste åren och allt fler satsar på att locka besökare under hela året. Lagunen Camping ligger strax intill Strömstad, direkt vid Kosterhavets början, och här har vintersäsongen precis övergått till vår.

Leon Imming, marknadschef, menar att de ofta har väldigt stort fokus på sommaren men att det är extra viktigt att fokusera på de andra säsongerna.

– Vi kan ta emot många gäster då eftersom det inte är fullt och kan erbjuda helt unika upplevelser kopplat till vandring, kajak, båtturer, cykling, fiske exempelvis. Detta är perioder där många av dessa aktiviteter faktiskt upplevs som allra bäst.

Vandring i förtrollande landskap

Hos Lagunen Camping kan gästen även njuta av badtunna utomhus, bastu, kallbad i havet tillsammans med skaldjursmiddag vid sjöbodarna under hela året.

– Vi är väldigt nöjda med säsongen som varit. Vår- och vintersäsongen skiljer sig mycket från sommaren, allt är väldigt stilla här men vi har ett mäktigt landskap. Vi erbjuder även båtturer till Kosterhavets nationalpark, där gästen kan vandra i ett förtrollande landskap – en magisk upplevelse under vår, vinter och höst, säger Leon Imming.

Samarbete för starkare besöksmål

Campingen samarbetar nära destinationen Strömstad för att tillsammans göra besöksmålet starkare.

– Om vi ska lyckas nå fler gäster, kanske framför allt under andra säsonger än bara sommaren, så behöver vi bland annat samarbeta med destinationen, näringen, kommunen, och föreningar som Strömstad o Co i vårt fall. Dessa samarbeten bör ha en målbild att stärka destinationen Strömstad och Bohuslän året om, både för turismen och boplatsen, säger han och fortsätter:

– Lyckas vi på ett bra sätt lyfta och faktiskt förmedla alla dessa fantastiska upplevelser som kan upplevas här, och att alla involverade vågar satsa på dessa säsonger så är jag övertygad om att vi kan leverera unika och glädjefyllda upplevelser av boende, mat, miljö, natur och aktiviteter som i sin tur leder till en ökad beläggning över hela året.

Hur ser du på sommaren 2023?

– Vi är alla peppade och står redo för att ta hand om våra gäster och jobbar stenhårt liksom alla i vår bransch. Jag är positiv och tror att vi kommer att få en riktigt stark sommar. Vi ser inte några andra tendenser – vilket är väldigt skönt och roligt, avslutar Leon Imming.

Inför sommaren ser flera aktörer att nya målgrupper söker sig till campinglivet.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...