Annons

Asiatisk snabbmat på Söder Sayans nya giv

zoom Sayan Isaksson och Lina  Öhlund är två av tre medgrundare till den nya snabbmatsrestaurangen Nu. Foto: Maud Lindholm
Sayan Isaksson och Lina Öhlund är två av tre medgrundare till den nya snabbmatsrestaurangen Nu. Foto: Maud Lindholm
NYHETER. Stjärnkrögaren Sayan Isaksson slår upp dörrarna till snabbmatsrestaurangen Nu i Skanstull. Med inspiration från Japan, Hong Kong och Korea sätter han nya smaker på snabbmatsikoner som hamburgare och tacos.
Annons

Lagom till dagens lunchrusning i Ringens food court Teatern i Skanstull var det premiär för Sayan Isakssons nya snabbmatsprojekt Nu.

Tillsammans med medgrundarna Panini Internazionales grundare och tillika Teaterns Richard Constantiniou, och varumärkesstrategen Lina Öhlund är planen redan nu att öppna fler enheter.

– Richard och jag har i flera år pratat om att starta något ihop. Vi vill visa att det går att laga mat med fokus på hantverk och fina råvaror till ett bra pris. Och så frågade vi Lina om hon ville vara med, vi träffades för över tio år sedan och har hållit kontakten sedan dess, säger Sayan Isaksson.

Egan tolkning av snabbmatsikoner

Inspirationen kommer från Japan, Hong Kong och Korea, smaker Sayan Isaksson jobbar med på Esperanto, Råkultur, Shibumi och Imouto, fast nu i snabbmatstappning.

– Vi har tagit klassiska snabbmatsikoner som hamburgare och tacos och tolkat dem på vårt personliga sätt. Vi har till exempel en falafel med japansk curry och bulgogi, ett koreanskt eldkött som är starkt kryddat.

Något som utmärker restaurangen i ett snabbmatssammanhang är rätternas hälsofokus.

– Vi använder mestadels ekologiska och närodlade råvaror. Och vår majonnäs är gjord på en bas av broccoli och grönkål, även vår falafel är gjord på grönkål. Tack vare att alla rätter är gluten- och laktosfria så kan de som annars inte får äta hamburgare och tacos komma till oss.

Ägartrio som kompletterar varandra

Grundartrion har en lång historia tillsammans och kompletterar varandra. Lina Öhlunds roll är att ansvara för restaurangkoncept och design, medan Richard Constantiniou har branschkunskapen och Sayan är ”matgeniet”, menar hon.

– Tanken är att vi tillsammans kan skapa något unikt. Jag har tagit fram en funktionell och enkel design inspirerad av japanska snabbmatshak, det är mycket betong, trämaterial och neon, säger Lina Öhlund.

Kan bli fler

Sayan Isaksson kommer även i fortsättningen driva sina övriga restauranger. Nytillskottet ser han som ett komplement.

– Den här restaurangen ger mig inspiration till att kunna utveckla rätterna på Esperanto, det kanske blir en snabbmatsvariant där. Jag ser det här som ett komplement som gör det roligt att jobba. Vi har planer på fler etableringar på sikt. Det här är vår experimentverkstad och vi ska se hur det tas emot av publiken.