Annons

Asiatiskt och gemytligt på ny restaurang i Östersund

zoom
"Jag ville utmana mig själv och göra något nytt", säger Östersundskrögaren Daniel Hermansson.
NYHETER. Från pizza till asiatiskt. Östersundskrögaren och restauratören Daniel Hermansson har öppnat nytt.
Annons

Efter framgångarna med restaurang Artut, som haft fullt fokus på pizza i samarbete med lokala leverantörer och noga utvald öl sedan 2018, så har nu Daniel Hermansson utökat sin verksamhet med ytterligare ett ställe. På Astrid, som fått sitt namn efter hans dotter, serveras mat som hämtar inspiration från Asien i en av Östersunds allra gemytligaste lokaler.

– Jag ville utmana mig själv och göra något nytt, jag gillar att göra saker i lite bakvänd ordning och kunde inget om viner eller det asiatiska köket, säger Daniel Hermansson.

Stamgäst blev kock

Astrid ligger i en lokal med välvda stentak i ett centralt läge i stan och har varit i princip fullbokat sedan öppningen för drygt en månad sedan. Och det var tack vare en tidigare stamgäst som restaurangen blev till.

– På Artut hade vi en stamgäst, som också var en extremt duktig kock, när jag blev erbjuden att ta över lokalen där vi nu driver Astrid. Så jag kontaktade honom och frågade helt enkelt om det inte var dags att sluta på jobbet, flytta till Östersund och bli kock på mitt nya ställe.

Bästa arbetsgivaren

Daniel Hermansson har inte haft några större problem med att rekrytera personal, ett ord som han helst inte vill använda, till någon av sina restauranger.

– Min ambition är att vara den bästa arbetsgivaren jag kan vara. Jag vill göra allt jag kan för att mina medarbetare, som är som en andra familj, ska trivas, säger han.

Men du köpte den nya restaurangen först och rekryterade sen?

– Ja, jag visste att det skulle bli bra. För mig handlar det alltid om människorna och det är mitt ansvar att se till att deras arbetsmässiga behov fylls. Ingen har sagt upp sig från något av mina ställen för att börja jobba på en annan restaurang.

Hur ser du på den kommande sommarsäsongen?

– Artut kommer gå som aldrig förr, men Astrid kommer nog gå ner lite grann under sommaren. Det puttrar nog på i åtta veckor och exploderar igen i september. Själv ska jag jobba som en galning i sex veckor och sedan ska jag ge mitt barn lite sommarlov.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...