Annons

Award of Swedish Lapland till Camp Ripan 

zoom Ida Johansson är hotelldirektör på Camp Ripan.
Ida Johansson är hotelldirektör på Camp Ripan.
NYHET. En samlande kraft för besöksnäringen genom engagemang och förmåga att driva utvecklingen framåt. Så löd delar av motiveringen som gav Camp Ripan 2021 års Award of Swedish Lapland.
Annons

Prestigefyllt pris till Camp Ripan i Kiruna

För sjunde året i rad delade Swedish Lapland Visitors Board ut priser i Award of Swedish Lapland. Priset i kategorin “Spirit” delas ut till företag eller personer som gjort insatser för att inspirera och stärka destinationens attraktionskraft genom innovationer och broar mot världen.

– Vi samarbetar med många lokala entreprenörer, både inom mat och aktivitet. Som större aktör har man lättare att läsa av och anpassa sig efter marknaden än de mindre, men utan hjälp av varandra hade inget företag klarat av det föränderliga klimat som rått under pandemin, säger Ida Johansson, hotelldirektör på Camp Ripan i Lappland.

Camp Ripan fyller 20 år

Det familjeägda hotellet som fyller 20 år i beskriver hon som en  upplevelseanläggning med stort fokus på aktiviteter. Vid sidan av restaurang och spa ordnar man bland annat skoterutflykter, norrskensturer, hundspann, matlagningsevent och en rad kulturevenemang. Något som lockar såväl nationella som internationella gäster.

– Vi satsar mycket på att sprida kunskapen om vårt samiska och finsksvenska kulturarv. Dels genom aktiviteter för gästerna men även för vår personal och lokalbefolkningen, säger Ida Johansson.

Behållit personalen under pandemin

Trots att pandemin självklart inneburit utmaningar har man lyckats behålla sin fasta personal. Strategin för att bevara verksamheten flytande har varit anpassningsförmåga och fullt fokus på framtiden. Förutom samarbete med den lokala Ica-handeln i form av catering av matlådor har man satsat på renovering och utbyggnad av hotellet.

– Förra året utvidgade vi vår spaanläggning och byggde en padelbana. Det lockar såklart nya hotellgäster men även lokalt folk, säger Ida Johansson.

Hela motivering lyder:

“Camp Ripan är en samlande kraft för besöksnäringen genom sitt engagemang. De föregår med goda exempel som inspirerar andra, vilket skapar attraktionskraft och hållbar tillväxt för hela destinationen. Hållbarhet, design, lokal förankring, kultur och natur går som en röd tråd genom verksamheten. Camp Ripan har varit initiativtagare till olika företagsnätverk, samarbeten och representerat hela regionen internationellt. Företaget ser helheten och hela Swedish Lapland, driver utvecklingen framåt och är en sann inspiratör.”

 

LÄS MER: Så räddade Camp Ripan verksamheten – med padel 

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...