Annons

Best Western första hotellkedjan på Grönland

zoom Best Western blir första hotellkedja att etablera sig på Grönland. Foto: Pressbild
Best Western blir första hotellkedja att etablera sig på Grönland. Foto: Pressbild
NYHETER. Nu har dörrarna till Hotel Ilulissat på Grönland slagit upp. Med utsikt över Ilulissat Isfjord och både isbergs- och valsafari bland erbjudandena, hoppas Best Western att hotellet ska bli en turistmagnet.
Annons

Ilulissat är en av Grönlands mest besökta turistdestinationer och sedan Ilulissat Isfjord kom med på UNESCO:s världsarvslista 2004, har  turister börjat vallfärda till den unika staden. Best Western Hotels & Resorts blir nu första hotellkedja att etablera sig på Grönland.

Ilulissat är en otroligt spännande destination för oss att kunna erbjuda våra hotellgäster och vi är stolta över uppdraget som ägarna har givit oss. Staden växer starkt som turistdestination och vi är naturligtvis extra spända över denna öppning, säger Johan Michelson, vd för BWH Hotel Group i Skandinavien.

Hotellet erbjuder allt från standardrum till sviter och högst upp finns en restaurang med takterass och utsikt över både isbergen och staden. Det finns även mötes- och konferensmöjligheter samt olika turpaket, en med isbergssafari och en med valsafari.

Hotellprojektet har pågått i drygt fyra år och har drivits av en lokal investorgrupp bestående av bröderna Tommy och Frank Bagger samt Jens Kristian Friis-Salling.