Annons

Brasserie Lipp går i graven

zoom Foto: Brasserie Lipp
Foto: Brasserie Lipp
NYHETER. Efter 34 år stänger kultkrogen Brasserie Lipp på Avenyn i Göteborg. ”Har varit svagt länge”, säger delägare Jens Odén.
Annons

Coronapandemin är en bidragande orsak till att Brasserie Lipp, nästan 35 år efter det att restaurangen med det då helt nya franskt brassieri-konceptet, slog upp portarna på Avenyn, nu tvingas stänga. Men det har varit ekonomiskt tufft för över en längre tid, säger delägare Jens Odén till Göteborgs-Posten.

– Gästerna har inte fyllt på som vi hade hoppats och vi har gjort våra misstag längs vägen. Med den låga omsättning vi har i dag måste vi byta inriktning på restaurangen, säger Jens Odén, som varit delägare till Lipp sedan 2014.

Han tillägger att krogen på sikt var på väg mot en konkurs.

Brasserie Lipp stänger vid årsskiftet, och därefter tar ett asiatiskt koncept vid. Jens Odén ber att få återkomma till GP med detaljer om det nya matkonceptet, men säger att det handlar om ”en storstads-asiat med kvalitet”.

Brasserie Lipp ägs av hotell- och restauranggruppen Ess Group som bland annat driver Pigalle och Bellora i Göteborg, samt ät delägare i krogar som Port du Soleil, Barabicu, Tranquilo, och Excet.