Annons

Bygger The Box för 350 miljoner – nu vill ägarna öppna nio fler hotell

zoom Unik inom länets radie. Spa-anläggningen på The Box Hotels i Linköping vill locka gäster ända från Stockholm.
Unik inom länets radie. Spa-anläggningen på The Box Hotels i Linköping vill locka gäster ända från Stockholm.
NYHETER. I vår öppnar destinationshotellet The Box i Linköping. Satsningen väntas landa på 350 miljoner kronor – och bli en del av en större utvecklingsplan: ”Om fem år vill vi ha femton hotell i Stockholmsområdet, Göteborg och Malmö”, säger ägaren Bengt Pettersson.
Annons

Första april nästa år ska The Box Hotel i Linköping öppna. Så nu är det bråda dagar för att allt ska hinna bli klart.

 

– Det är kniven mot strupen för vi har haft förseningar, bland annat fick vi byta från träpålar till stål. Och byggmarknaden är het så det är svårt att hitta duktigt folk. Men vi öppnar ändå enligt plan första april, säger Bengt Pettersson.

 

Lockar med unikt spa 

Hotellet byggs vid norra infarten till staden nära Linköping City Airport. Och det som ska bli hotellets usp är spa-avdelningen.

– Vi bygger ett spa som kommer att bli unikt i länet. Jag skulle säga att relaxen och utepoolen är det mest spektakulära. Vi kommer att ha en champagne-pool för tio personer ute där man kan ta ett glas bubbel. Till det kommer även en simbassäng inne, två bastur och gym både inne och ute.

 

En annorlunda typ av dusch spetsar avdelningen ytterligare.

 

– Det är så kallade upplevelseduschar, som du kan ställa in djungelregn eller spöregn på, ändra ljuset så det känns som en soluppgång och känna doften av medelhav, säger Bengt Pettersson.

Investering på 350 miljoner

Inför öppning behöver man rekrytera runt 60 personer. Flera nyckelspelare är redan klara, så som restaurangchefen Carl Högqvist.

– Carl är en kanonrekrytering. I restaurangen kommer han att hylla svensk mat, med en twist av Centralamerika. Det handlar om kött, grillad kyckling och mellanrätter som gästerna delar på.

Man bygger även en scen där coverband ska kunna uppträda. Och framför scenen ska en bar byggas, med en åtta meter hög hylla för flaskor bakom bardisken.

Totalt beräknas investeringen landa på upp till 350 miljoner kronor.

– Det är mycket pengar. Men vi tror på Linköping och tanken är att skapa en destination genom något som inte finns i staden: en kombination av ett hotell med häftigt spa, simbassänger, dubbla gym och en spännande restaurang. Vi tänker att gästerna ska komma direkt till oss ända från Stockholm. Men vår huvudmålgrupp är ändå östgötar som vill äta gott och gå på spa.

Hur ser du på konkurrensen i Linköping?

– Flera av hotellen har byggt ut, som Scandic, Choice och Elite. Så jag känner att konkurrensen förändrats, när någon är duktig följer andra efter.

Planerar dramatisk tillväxt

Bengt Pettersson driver sedan tidigare två Best Western-hotell i Linköping, tillsammans med Stefan Carneteg. De tog nyligen över Anno 1647 i Stockholm. Det kommande året ska de förutom The Box öppna ytterligare ett hotell i Linköping som börjar byggas under hösten 2018 på Storgatan.

 

Ni kommer att ha totalt fem hotell inom kort. Vad har ni mer för mål?

 

– Om fem år vill vi ha femton hotell i Stockholmsområdet, Göteborg och Malmö. Det är en dramatisk tillväxtkurva, men vi vågar satsa eftersom vi har ett så bra samarbete med fastighetsägaren Centrum Förvaltning på alla våra hotell, säger Bengt Pettersson.

 

Betyder det att The Box kan komma att bli en kedja?

– Visst kan det bli ytterligare ett The Box-hotell, men det är inte vårt huvudsyfte. Det beror helt enkelt på vilka nya objekt som dyker upp och om de passar i ”The Box-formen”, som handlar om att det bör vara nybyggnation eller ett aktivt hotell med motionsmöjligheter och spa.