Annons

Clarion Hotel Sign möter hösten med stor hälsosatsning

zoom
NYHETER. På Clarion Hotel Sign erbjuds nu individanpassad träning för personalen. "Hälsa och välmående är ett otroligt viktigt prioriteringsområde hos oss", säger David Viklund, hotelldirektör.
Annons

Clarion Hotel Sign gör en satsning där medarbetarna erbjuds egna kost- och träningsprogram digitalt. Satsningen kommer att pågå i tre månader.

– Människorna och medarbetarna är det viktigaste vi har. Inom vårt hållbarhetsarbete, We care, är hälsa och välmående ett otroligt betydelsefullt prioriteringsområde. Vi vet också utifrån våra medarbetarundersökningar att just återhämtning är en punkt som många efterfrågat och den här satsningen är en del i att tillgodose detta för vår personal, säger David Viklund, hotelldirektör på Clarion Hotel Sign och fortsätter:

–  Inom Strawberry har vi precis lanserat vår nya ”people”-strategi, där mental hälsa och välmående är vårt fokusområde för 2024. Detta lirar väldigt väl med vår hälsosatsning då forskning visar på att rörelse och träning även har positiva effekter på det mentala välmåendet.

Individanpassat träningsprogram

Projektet genomförs tillsammans med Schysst Hälsa, som erbjuder kost- och träningsprogram anpassade utifrån individens behov och önskemål.

– Jag fick kontakt med Camilla som är ägare av Schysst Hälsa och jag hade redan funderat på ett sådant här projekt. Enkelheten gjorde att vi valde att samarbeta. Satsningen går ut på att alla medarbetare får ett individanpassat tränings- och kostprogram, med återkoppling digitalt från kostrådgivare och PT, säger David Viklund.

– Självklart hoppas vi att detta ska ses som ytterligare en attraktiv del i att arbeta hos oss och att medarbetarna känner att vi investerar och engagerar oss i deras välmående. Vi vet ju att om man mår bra så presterar man bra.

Vill inspirera till mer rörelse

Responsen från medarbetarna har varit positiv.

– Vi har medarbetare från olika avdelningar, avdelningschefer och ledning som redan har hoppat på, och vi hoppas att ännu fler ska bli inspirerade och ansluta sig.  Alla medarbetare får nyttja hotellgymmet för att få plats med träning i sitt vardagspussel – där har vi sett att många använder gymmet i anslutning till sitt arbetspass.

Att jobba i hotellmiljö kan vara ganska stressigt och det gäller att leverera service i toppklass och då är det viktigt att först tillgodose sina egna behov, menar David Viklund.

– Mår man bra själv så utstrålar man detta och träning och kost är en stor del i individens välmående.

Som svar på frågan om det här är något som Clarion Hotel Sign kan tänka sig att fortsätta erbjuda svarar David Viklund.

– Absolut! Tanken är att alla får med sig verktyg för att även fortsätta med detta i sin vardag framåt och visa på att man med små enkla medel kan se till att få in både rörelse och en sundare kost i sitt vardagspussel. Alla har olika förutsättningar, och det här kan ses som en bra start att komma i gång. Som grupp hoppas vi kunna inspirera och peppa alla till mer rörelse och att detta ska vara ett startskott till en hälsosammare livsstil som håller över tid.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...