Annons

De är vidare i Årets Kock 2019

zoom Vinnare Årets Kock 2018, Daniel Lundqvist.  Foto: Pressbild
Vinnare Årets Kock 2018, Daniel Lundqvist. Foto: Pressbild
NYHETER. Anna Broms, Marie Skogström och Louise Johansson är de tre kvinnliga kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019. Sju i det totala startfältet gick vidare i tävlingen 2018.
Annons

Idag presenterades de 24 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019. Bland dem finns sju kockar som gick vidare i Årets Kock 2018.

En av dem tog silver, en har representerat Sverige i Bocus d’Or, och en har tävlat i landslaget. Kvalet går av stapeln i Stockholm den 12-13 juni.

– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor i en kommentar.

 

De är klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019.

Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö

Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm

Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund

Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm

Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg

Christopher Lai, &Vin, Karlshamn

Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad

Danny Falkeman, Etoile, Stockholm

Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen

Jacob Davidsson, Grano, Göteborg

Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad

Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm

Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm

Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm

Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv

Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby