Annons

De blev Årets unga branschstjärna

zoom Pi Le och Daniella Lundh Egenäs  fick priset Årets unga branschstjärna. Foto: Visita
Pi Le och Daniella Lundh Egenäs fick priset Årets unga branschstjärna. Foto: Visita
NYHETER. Två unga stockholmare prisades under måndagskvällen för sina raketkarriärer inom hotell- och restaurangbranschen, och kammade hem titeln Årets unga branschstjärna.
Annons

Visita Stockholm delar varje år ut ett stipendium till två personer med syftet att höja statusen på branschen genom att uppmärksamma proffsiga talanger inom besöksnäringen.

Priset delades ut i samband med Visita Stockholms årliga branschmingel på Grand Hotel på måndagskvällen, och det blev souschefen Pi Le, 28 år, och sommelieren Daniella Lundh Egenäs, 30 år, som fick stå på prispallen.

– Det känns väldigt hedrande. Och lite oväntat, för alla här är så fantastiskt duktiga. Priset betyder jättemycket för mig, jag ser det som att all tid och allt kämpande lönat sig, säger Pi Le, som till vardags arbetar på Svenska Brasserier.

Förutom att få ett kvitto på deras hårda slit vinner de båda en prissumma om 50 000 kronor vardera som de får använda till kompetensutveckling.

Med priset vill grundaren Visita Stockholm höja statusen på jobb inom besöksnäringen och visa vilka karriärmöjligheter som finns.

– Jag kommer att använda pengarna till en sommelierutbildning, jag har länge varit nyfiken på vin, säger Pi Le.

Även Daniella Lundh Egenäs, som är sommelier på Agrikultur, ser en vinrelaterad utbildningsväg framför sig.

– Jag har alltid drömt om att åka till Nya Zeeland och besöka vingårdar, kanske även att få hjälpa till med att skörda druvor. Det här kan bli en chans att lära mig mer om vinmakeri.