Annons

De öppnar nytt i Stockholms lyxigaste shoppingkvarter

zoom På restaurangen Pas D’art ska man kunna äta både frukost, lunch<br />
 och middag, eller ta en drink i cocktailbaren. Foto: Brasserigruppen
På restaurangen Pas D’art ska man kunna äta både frukost, lunch
och middag, eller ta en drink i cocktailbaren.
Foto: Brasserigruppen
NYHETER. Krogkoncernen Brasserigruppen öppnar restaurang inspirerad av kultkrogarna Annabel’s och The Ivy i London. ”Vår största satsning någonsin”, säger vd och medgrundare Filip Guvén om den nya krogen som öppnar den 29 november.
Annons

En restaurang med internationell kosmopolitisk atmosfär och en lokal fingertoppskänsla, – så beskrivs Pas D’art, som slår upp dörrarna i slutet av november i hjärtat av Stockholms finaste shoppingkvarter på Biblioteksgatan.

– Det känns oerhört spännande att få presentera en helt nytt koncept på Stockholms krogscen i höst. Detta är vår största satsning någonsin och ambitionen är att skapa en lokal mötesplats där gästerna får känna sig som hemma i en internationell kosmopolitisk miljö med högkvalitativ mat och dryck, säger Filip Guvén, vd och medgrundare till Brasseriegruppen i en kommentar.

På restaurangen Pas D’art ska man kunna äta både frukost, lunch och middag, eller ta en drink i cocktailbaren. Matkonceptet beskrivs som bistro inspirerat av det franska köket, men med svenska råvaror och av hänsyn till säsongerna.

Menyn är framtagen av Michelinbelönade Michael Spiridon och kommer bestå av grönsaksbaserade mellanrätter för mellan 95 och 165 kronor. På menyn finns också egentillverkad chark samt klassiska bistrovarmrätter i prisklassen 145–325 kronor.

Restaurangens nya utformning och inredning är signerad Martin Brudnizki. Han står bakom Flaggsviten på Grand Hôtel samt världskända Annabel’s och The Ivy Chelsea Garden i London.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...