Annons

Delad vårdnad om husvagnen – singelcampingtrenden är här

zoom Nordic Camping & Resort hoppas att satsningen på singelaktiviteter<br />
 kan locka nya målgrupper till campingplatserna.  Foto: Nordic Camping & Resort
Nordic Camping & Resort hoppas att satsningen på singelaktiviteter
kan locka nya målgrupper till campingplatserna.
Foto: Nordic Camping & Resort
NYHETER. I juni väntas singlar strömma till Nordic Camping & Resort som testar ett nytt koncept för målgruppen, med partytält och grillkvällar: ”Målet är att det ska bli ett koncept på alla våra anläggningar”, säger operativ chef Mikael Wåhlund.
Annons

Att köpa husvagn eller husbil är en stor investering så det är inte konstigt att campingfrälsta par som separerat vill ha delad vårdnad om fordonet. För att möta den ökade efterfrågan från singlar testar nu kedjan Nordic Camping & Resort ett nytt koncept – Singelcamping – på två av sina 22 anläggningar.

Ny målgrupp

– För många är det en dröm att skaffa fritidsfordon och därför samsas man om det under helger och semestrar. För oss är det en ny typ av målgrupp, och sista veckan i juni kommer vi att ha ett anpassat konceptet på campingplatserna Hagön i Halmstad och Edsvik i Grebbestad, säger Nordic Camping & Resorts operative chef Mikael Wåhlund.

Man har reserverat ett speciellt område på campingarna så att singlar kan bo nära varandra. Till konceptet hör också olika aktiviteter, anpassade till singlar.

– Tack vare närheten till varandra så blir det lättare när man kommer fram till campingen, man kan hjälpas åt med förtält och med att backa in på platsen. Vi kommer även ha ett partytält och aktiviteter för singlarna och deras barn så att de kan möta andra i samma situation, som grillkvällar, karaoke, musikquiz och beachvolleyball.

Samarbete med dejtingsajt

Utöver aktiviteterna har man inlett ett samarbete med dejtingtjänsten Singel i Sverige. Tanken är att singlarna ska få hjälp att möta varandra.

– Representanter kommer finnas på plats och hålla i föreläsningar om hur man kan träffas utanför nätet. De kommer även arrangera speed-meeting.

Kan singel-konceptet spridas till fler av era anläggningar?

– Målet är att det fylls med singlar i sommar och att de bokar om till nästa år – då kan det bli ett koncept på alla våra anläggningar.

Unni Åström är vd för en annan kedja, First Camp. Trots att man har många singlar som gäster på sina campingplatser så finns det inga planer på att ta fram något särskilt koncept.

– Vi har väldigt många singlar, tjej- och killgäng som besöker oss på helger och semestrar, men vi har inga planer på att göra någon separat satsning. Men våra campingar tar emot upp till 2000 gäster så det är enkelt att hitta en ny vän runt grillen, säger Unni Åström.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...