Annons

”Det sammanfaller med vår profil som fjällens äventyrshotell”

zoom Satu Andersson, vd Holiday Club Åre. Foto: Holiday Club Åre/ Åre Extreme Challenge
Satu Andersson, vd Holiday Club Åre. Foto: Holiday Club Åre/ Åre Extreme Challenge
NYHETER. Holiday Club Åre går in som huvudpartner inför anordnandet av multisporttävlingen Åre Extreme Challenge i Åre nästa år.
Annons

Nordic Islands Adventure Race, med den internationellt kända Staffan Björklund i spetsen, tog i höstas över den legendariska multisporttävlingen Åre Extreme Challenge med visionen att bredda tävlingen till en folkfest där multisporten samlar både barnfamiljer som tävlingseliten.

Hotellet Holiday Club Åre, med vd Satu Andersson, kliver in som en huvudpartner och blir därmed både samlingsplats som tävlingshub för alla race dagarna.

På vilket sätt förstärker det här partnerskapet ert varumärke?

– Åre Extreme Week innehåller flera olika tävlingsevent och man önskar nå en bred målgrupp där både barnfamiljer som elitidrottare får plats. Det önskemålet sammanfaller väl med vår profil om att vara fjällens äventyrshotell, där det finns utrymme för rörelseglädje oavsett vilken typ av aktivitet du väljer eller på vilken nivå du väljer att lägga ribban, säger Satu Andersson.

Åre Extreme Week går av stapeln 29 juni–3 juli 2022 i Åre och målsättningen är att tävlingsveckan år 2025 ska ha 10 000 deltagare.

Vilka utmaningar kommer ni att behöva rusta inför i rollen som tävlingshub och samlingsplats under racingen?

– Det är alltid mycket logistik som skall till i kombination med en hög serviceleverans där dryck och måltider samt miljön runtomkring skall toppa upplevelsen. Det brukar bli ett antal avstämningsmöten och varianter på körscheman innan allt känns tryggt men om det är något vi kan, så är det just att hantera stora evenemang, säger Satu Andersson.